Hjem
Forskergruppe for klima-, energi- og miljørett
Gjest

Forskningsbesøk: Stipendiat Andreas Hösli

Stipendiat Andreas Hösli skal fullføre Phd prosjektet sitt om Corporate Climate Responsibility på UiB i desember.

Andreas Hösli
Foto/ill.:
Andreas Hösli

Hovedinnhold

 

Vi ønsker Andreas Hösli velkommen tilbake til UiB! 

Litt om Andreas: 

Stipendiat Andreas Hösli er opprinnelig fra Zürich i Sveits, og ble ferdig utdannet ved Universitetet i Zürich i 2011. Etter det ble han tatt opp som advokat i den sveitsiske advokatforeningen og arbeidet som aqdvokat med fokus på sivil- og strafferettslig prosedyre. De siste tre årene har han tilbrakt i Danmark (Universitetet i København) og i Norge (Universitetet i Oslo) som forskningsbesøkende. På fritiden liker han å drive med idrett og nyte naturen. 

 

Litt om PhD prosjektet: 

I 2019, inspirert av en LL.M. i Sydney (UNSW), startet han et doktorgradsprosjekt ved Universitetet i Zürich. Ved å kombinere feltene for selskapsrett og internasjonal klimaendringsrett, ser avhandlingen på hvordan selskapsledere håndterer fremvoksende risikoer knyttet til klimaendringer. Veilederne er Prof. Christine Kaufmann, Universitetet i Zürich, og Prof. Beate Sjåfjell (Universitetet i Oslo).

 

Andreas ble også spurt om hvorfor han ville komme på forskningsbesøk på Uib: 

 

"Jeg kom til UiB på grunn av en svært positiv tidligere opplevelse under et kort besøk i oktober 2022, hvor jeg holdt en presentasjon om selskapsklimarettssaker (se lenken på Youtube). Jeg håper å nærme meg ferdigstillelsen av doktorgradsavhandlingen min i et inspirerende, vennlig og rolig miljø ved UiB. Selv om jeg ikke vil ha for mye tid til det, håper jeg å utforske Bergen og områdene rundt, og nyte det på denne vakre tiden av året."

 

Vi ønsker Andreas masse lykke til med prosjektet! 

 

Se vedlagt PDF for mer informasjon om prosjektet.