Hjem
Forskningsgruppe i samfunnsfarmasi

Lone Holst 50 år

Førsteamanuensis Lone Holst fylte 50 år 4. desember 2013. Jubilanten ble feiret av både kollegaer og studenter.

Foto/ill.:
Lillan Mo Andreassen

Hovedinnhold

Feiringen av Lone ble holdt 10. desember, og siden jubilanten er over gjennomsnittet glad i te, var temaet for feiringen Teselskap akkompagnert av kake og bobler. Både kollegaer og studenter møtte opp og mange ønsket å si (og noen synge) fine ord til jubilanten, som siden 2010 har vært ansatt som førsteamanuensis ved Forskningsgruppe for samfunnsfarmasi.

Lone er utdannet cand.pharm. fra Danmarks Farmaceutiske Højskole (i dag: School of Pharmaceutical Sciences, Københavns Universitet). Selv om hun har bodd i Norge siden 1991, kom hun inn i farmasiundervisningen i Bergen først i 2004, da hun begynte som stipendiat på Kjemisk institutt.  I løpet av stipendiatperioden underviste hun på laboratoriekurs i kjemi for flere av farmasistudentene, og hun var også ansatt som praksiskoordinator for den obligatoriske apotekpraksisen som farmasistudiet skal inneholde. Hun disputerte i 2009 med avhandlingen Use of herbal products during pregnancy.

Lone er i dag forskningsgruppeleder, faggruppeleder og PU-leder, og er en uvurderlig ressurs for farmasiutdanningen i Bergen. Vi er stolte over å ha deg som kollega, og ønsker nok en gang å gratulere deg!