Hjem
Ansattsider
Kandidat til universitetsstyret 2023 - gruppe B

Ingrid Ovidia Moe Telle

Hovedinnhold

Kjære kollegaer i gruppe B

Universitetsøkonomien er under press, og vi midlertidige må tydelig kommunisere vår betydning og våre behov for å opprettholde UiB som en solid og fremadrettet forskningsinstitusjon. Kontinuitet er en stor fordel i styrearbeid, og som sittende universitetsstyrerepresentant har jeg opparbeidet meg erfaring, kompetanse og en god relasjon til resten av styret. Jeg håper derfor dere vil gi meg fornyet tillit når jeg nå stiller til gjenvalg for å fortsette arbeidet med å være gruppe B sin stemme i Universitetsstyret!

Strammere økonomi

Universitet og høyere utdanning blir ikke prioritert av den sittende regjeringen, og sammen med en presset økonomi med historisk høy inflasjon og høye strømpriser, har dette ført til betydelig innskrenkinger av UiB sitt budsjett. Regjeringen vil i tillegg avslutte øremerkingen av midler til stipendiater og postdoktorer. Jeg vil derfor holde et svært godt øye med på hvordan universitetet disponerer og prioriterer sine midler fremover. Vi har grunn til å være urolige!

I trangere økonomiske tider vil jeg også understreke viktigheten av å ivareta universitetets særpreg som en selvstendig institusjon for grunnforskning og bredde, samt videreføre klima og miljø som sentrale satsingsområder.

Arbeidsforhold for midlertidig ansatte

Forskerforbundet sin medlemsundersøkelse fant at bare 1 av 3 unge forskere, og bare 1 av 5 postdoktorer, vil anbefale andre unge en forskerkarriere. Dette er urovekkende tall som må gjøres noe med! Støtteinfrastruktur i oppfølging av forsknings- og undervisningsarbeidet kan bli betydelig bedre, særlig dersom vi rammes av perioder med dårlig psykisk og fysisk helse. Dette er særlig viktig for oss i midlertidige stillinger med strenge tidsfrister og høye krav til selvstendighet i arbeidet.  Jeg vil derfor fortsette mitt arbeid for å videreutvikle karrieresenteret og bedriftshelsetjenesten ved UiB, især det viktige tilbudet med psykologisk rådgivning for ph.d.-kandidater, slik at vi kan få hjelpen, veiledningen og rådene vi trenger til å lykkes med forskningen og undervisningen vår.

Koronapandemien kan virke som et fjernt minne for mange, men det er viktig å huske på at det fremdeles er flere stipendiater og postdoc-forskere ved UiB som har fått utsettelser i arbeidet. Vi har erfart hvor lang tid det kan ta å vende tilbake til en normal hverdag når samfunnet har vært gjennom de store påkjenningene pandemien førte med seg. Jeg vil jobbe for at universitetet ivaretar oss midlertidig ansatte, blant annet ved å sørge for tilgang til veiledning og medarbeidersamtaler, og sikre finansiering til konferansedeltagelse og nettverksbygging.

Kommunikasjon med gruppe B

Slik jeg ser det, er en av de viktigste oppgavene for gruppe B sin representant i Universitetsstyret å holde nær kontakt med sine kolleger. Det er dere jeg representerer, og det er deres tanker og innspill jeg trenger for å gjøre en god jobb. Jeg vil dette året legge enda større vekt på å ha faste møtepunkter med fakultetsstyrerepresentanter og organisasjonene for midlertidige ansatte.

Kort om meg

Jeg er stipendiat ved institutt for økonomi og forsker på ulike investeringer i ungdoms humankapital, med fokus på helse. Jeg har tidligere jobbet som fungerende administrativ leder for Holbergprisen, og som vitenskapelig assistent ved DIGSSCORE. Sist, men ikke minst er jeg stolt mamma til to barn på 5 og 7 år. Ta gjerne kontakt på telefon (41514781) eller epost ingrid.o.telle@uib.no om du har spørsmål eller innspill!