Hjem
Institutt for geografi
Ny bok

Nilen - historiens elv

Professor Terje Tvedt har fått en strålende mottakelse av sin bok om Nilen. Forfatteren befester sin posisjon som en suveren formidler.

Hovedinnhold

Boken beskrives blant annet som lærerik og spennende og et storslagent verk med klassikerpotensiale. Forfatteren selv befester sin posisjon som en suveren formidler.

Boken er utgitt på Aschehoug forlag, som omtaler boken slik:

I denne boken følger vi Nilen, verdens lengste elv, fra utløpet ved Middelhavet til kildene i hjertet av Afrika. Dette er den fascinerende historien om elvens store økonomiske, politiske og mytiske betydning. Breddfull av fortellinger om sentrale personer i kampen om elven - fra Cæsar og Kleopatra til Churchill og Mussolini og fram til dagens statsledere. "Nilen" er en bok med bred appell om et hyperaktuelt område.

 

Fantastiske anmeldelser

Motakelsen fra pressen taler for seg selv:

«Det er farlig å utrope et nyutkommet verk til en klassiker, men Nilen – historiens elv har definitivt klassikerpotensial. Det er et storslagent verk.» Jon Michelet, Klassekampen.

«Tvedt har for lengst markert seg som en suveren formidler, både i tekst og i fjernsynsserier. Vann er hans lidenskap, og boken om Nilen er bare en fabelaktig ferd på en vakker elv, med historie og politikk og kultur.» Guri Hjeltnes, VG.

«Tvedt skriv godt, han har grep om stoffet og han syner at emnet for forskinga hans er viktig for å forstå den verda vi lever i. Vi treng fleire slike bøker som dette.» Gjert Vestrheim, Dag og Tid.

«En 6800 kilometer lang kulturhistorisk og hydrologisk reise fra Middelhavets kyst til Afrikas indre, anført av ‘vannprofessoren’ par excellence, Terje Tvedt. […] En spennende og lærerik bok for vår tid.» Arne Dvergsdal, Dagbladet.

«Nilen – historienes elv er så full av informasjon at den av og til føles som et tre kilos marsipanbrød. Men man trenger ikke spise alt i én omgang.» Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv.

«Dette er en av høstens virkelig rikholdige bøker, et lærd og rikt illustrert epos om en av de mest sagnomsuste, samfunnsnyttige og omstridte elver i verden.» Fredrik Wandrup, Dagbladet.

 

Les om bok og forfatter på Aschehoug forlag.