Hjem
Senter for Griegforskning
Ressurser og arkiv

Grieg Research Guide - Online bibliografi og verkkatalog

Grieg Research Guide er en fagfellevurdert online-bibliografi og digital verkkatalog med kommentarfunksjon.

GRG apha snapshot
Foto/ill.:
Grieg Research Center

Hovedinnhold

Utgangspunktet for dette prosjektet er behovet for å samle og presentere de omfattende og spredte ressurser som omhandler Edvard Grieg på en framtidsrettet plattform og få tilgang til disse i tråd med den dynamiske kunnskapsutviklingen innenfor musikkforskningen.

Grieg Research Guide skal gi enkel tilgang til en fortløpende oppdatert Grieg-bibliografi basert på litteraturfortegnelsen i Grieg Gesamtausgabe. Denne skal utvides med referanser fra indekserte internasjonale databaser, hittil upubliserte nasjonale bibliotekskataloger og digitaliserte primærkilder.

Bibliografi-delen relateres til en vitenskapelig editert verkkatalog, også denne for første gang gjort tilgjengelig i en online-versjon. Dermed vil det kunne gjøres relaterte søk i både musikkmanuskripter og andre primærkilder i tillegg til sekundærlitteraturen.

I tillegg utvikles det en vurderings- og kommentarfunksjon, som vil åpne for en diskusjon av aktuelle temaer basert på forskernes faglige vurderinger og kommentarer fra publikum. 

Prosjektet er et tverr-institusjonelt samarbeid mellom Universitetsbiblioteket i Bergen, Bergen Offentlige Bibliotek og Senter for Griegforskning.

Prosjektet fikk utviklingsmilder fra Nasjonalbiblioteket i 2016.

Grieg Research Guide skal lanseres for publikum i løpet av høsten 2017.