Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

Helge Høibraaten is Founder & CEO of Vimond Solutions AS. Thanks to his historical studies at UiB, he has learned to recognize how technology can disrupt a sector and ride the change toward success. Now he has a few tips to share with those wanting to start their own company.
Det er 50 år siden den første månelandingen. Forskere ved UiB kan kommentere jubileumet til den historiske begivenheten, som også blir markert med konsertserien Neste steg.
Forskere ved UiB kan kommentere aktuelle problemstillinger, meningsmålinger mange andre tema knyttet til valget
Årets The UiB Magazine er ute nå. Les om forskning innen hav og klima, funnet av verdens eldste tegning, SDG Bergen, lokal kapasitetsbygging, medisinske gjennombrudd, innovative studenter og mye mer.
En normal arbeidshverdag eksisterer ikke for månedens alumn, Kaia Tetlie. Hver dag er forskjellig når man jobber som konsulent og på få år har klatret opp til å bli partner i et kommunikasjonsbyrå i vekst.
Månedens alumn har en doktorgrad i kjemi og gir ut fagbøker på norsk. Det er likevel hans mange personlige debattinnlegg om tema som mobbing, homofili og psykisk helse som nå har gitt ham prisen årets BT-debattant.
Kunstig intelligens blir ofte beskrevet som en usynlig trussel som mennesket bør kontrollere og begrense. Men hva om vi ser på robotens muligheter? Hvordan kan vi utnytte dem best mulig?
Månedens alumn har skrevet doktorgrad om Ludvik Holbergs retorikk, vært statssekretær i Handels- og næringsdepartementet, politisk rådgiver i Arbeiderpartiet, assistent i psykiatrien og trålfisker. I høst tok Trygve Svensson over jobben som daglig leder for tankesmien Agenda.
To år etter Brexit er detaljene rundt utmeldingen fremdeles uavklart. Kan Storbritannia forlate EU uten en avtale? Går det mot ny avstemning? Her er våre beste forskere på temaet.
Etter debuten på Vill Vill Vest og utgivelsen av sin første singel «Nær deg» i høst, ble Amalie Holt Kleive trukket frem som en av Musikk-Bergens nye stjerner i BT. Bare et halvt år etter at hun ble uteksaminert fra jazzlinjen ved Griegakademiet har månedens alumn allerede rukket å varme opp for Jarle Bernhoft og motta stipend fra Sparebanken Vest. I 2019 kommer hennes første EP.
Kunne du tenke deg å la en student fra ditt tidligere institutt bli med deg på jobb for en dag?
«Pust med magen, tro på det du gjør og drit oppi hva karriererådgivere i Dagens Næringsliv sier om hvordan man bygger egen merkevare» er rådet fra energianalytiker og forfatter, Martin Larsen Hirth.
Silje Sigurdsen har en master i kunsthistorie fra UiB og har brukt utdanningen sin til å gi en utradisjonell vinkling på kunstformidling. Hun driver nå nettstedet Kunzt.no, og inspirerer kunststudenter med sin tilstedeværelse på internett og sosiale medier. Veien fra studieslutt til arbeidslivet har bydd på utfordringer, se hvilke råd Silje har å gi til andre studenter.
Joon Grane Hetland studerte sammenlignende politikk ved UiB. Det var starten på et liv i norsk utenrikstjeneste. I dag jobber han ved den norske ambassaden i Tokyo. Se tipsene for hvordan man får jobb i utenrikstjenesten her.
Minister for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, har hatt stor nytte av jussutdannelsen sin fra UiB, både som advokat og statsråd: - Den gir meg tyngde i debatter, den har gitt meg gode formuleringsevner og evnen til å sette meg raskt inn i problemstillinger, sier hun.
- Humanisten har innsikt i hvordan mennesket fungerer. Hvem kan klare seg uten slike folk? spør professor i litteratur og filosofi ved Duke University i North Carolina, Toril Moi.