Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

Det er sendt ut tilbud om plass på bærekraftsemnet SDG200. De heldige fra UiB representerer alle de syv fakultetene.
Nylig gikk søknadsfristen ut for bærekraftsemnet SDG200 som holdes om bord på seilskipet Statsraad Lehmkuhl sommeren 2022.
Han var en del av det aller første kullet og den første uteksaminerte på medisinstudiet ved Universitetet i Bergen. Møt en av UiBs aller første alumner: Kjell Skarsten.
Lurer du på hva det vil si å være medseiler på Statsraad Lehmkuhl, eller hvordan et fire måneder langt opphold blir? Se videoer her!
Sparebankstiftelsen DNB gir UiB over én million kroner til prosjekt for å engasjere ungdom for bærekraftige hav. Skal lære barn og unge i Norge om havets tilstand fra jordomseiling med Statsraad Lehmkuhl.
Hva gjør du når du bor i Sør-Afrika, ønsker å minske ditt eget karbonavtrykk og skal hjem igjen til Norge? Da sykler du fra Cape Town til Nordkapp. Møt månedens alumn: Teresie Hommersand.
Olaf Erlend Gundersen er ansatt som kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Bergen.
Han har samarbeidet med noen av verdens beste forskere og fotografer, er kaptein på egen båt og svømmer med spekkhoggere. Møt eventyreren og månedens alumn: Andreas B. Heide.
Nesten 130 deltakere fikk med seg sesjonen om One Ocean-seilasen på Day Zero.
Lars Jacob Hove gikk fra å være skolelei til å ta en doktorgrad i informasjons- og medievitenskap. Det har han ikke angret et sekund på. Han mener mange går glipp av muligheter og stillinger i arbeidslivet fordi de ikke har en god nok forståelse av hvordan egen kompetanse passer inn hos arbeidsgivere.
Hun var ferdig med en master ved UiB for i underkant et år siden, men har allerede rukket å starte tre selskap, bli headhuntet til et konsulentselskap, starte en klimakonferanse og blitt kåret til årets ledestjerne av Dagens Næringsliv. Møt klimagründer og månedens alumn, Silje Skjelsvik.
Kunne du tenke deg fire måneder i Stillehavet, samtidig som du studerer bærekraft på UiB? Les mer om vårt unike studietilbud om bord på Statsraad Lehmkuhl.
Ronald is the coordinator of the long-lasting cooperation between UiB and Makerere and a former PhD student at UiB. He tells us about the situation with COVID19 in Uganda and how he prepares for Christmas.
Nedenfor finner du eksperter innen en rekke områder knyttet til jul og julefeiring 2020. I listen finner du også eksperter som kan uttale seg om pandemien og dens konsekvenser for julefeiringen.
Erna Solberg, Hans-Wilhelm Steinfeld, Selda Ekiz, Magnus Matningsdal og Ole Arve Misund har tidligere blitt utnevnt som æresalumner ved UiB. Men hvem skal utnevnes for 2020? Nå kan du nominere din kandidat.
Månedens alumn er avtroppende leder for Akademiet for yngre forskere, har sittet som vara i Nobelkomiteen, jobbet for FNs Røde Khmer-domstol i Kambodsja og vært medlem i valglovutvalget. Det er imidlertid som USA-ekspert hun har vært mest synlig. Nå spår hun valgseier til Joe Biden.
Merete Nygaard is the CEO & Founder of Lawbotics, a young firm helping companies to streamline parts of the legal processes. In this interview she tells us how she went from being an attorney to entrepreneur.
I dag kjenner de fleste henne som nyhetsanker i TV2, men som mange nye studenter var også Siri Kleiven Strøm usikker på hva hun skulle gjøre med utdannelsen da hun reiste fra Årdal til Bergen for å studere sammenlignende politikk.