Hjem
Illustrasjon energi

Intro to climate and energy transition

Klima og energiomstilling

Vår tids kanskje viktigste mål er å stanse den globale oppvarmingen (SDG13) og samtidig sikre pålitelig, bærekraftig og ren energi til en overkommelig pris for alle (SDG7). Klima- og energiomstilling griper inn i alle områder i samfunnet, og forskning, utdanning og formidling av høy faglig kvalitet er derfor nødvendig om målet skal nås. Samarbeid på tvers av fagfelt og sektorer er avgjørende for å nå bærekraftsmålene.

Nyhet
Forskere på flåte

Datainnsamling med livet som innsats

Plutselig satte røret seg fast i vulkansk aske. – Vi presset så hardt at flåten holdt på å klappe sammen som en østers, sier klimaforsker Willem van der Bilt. De to UiB-forskerne kikket mot land og lurte på om de ville klare å svømme så langt.

Årsmeldingen 2020
Årsmelding 2020 - KE

Her er UiBs aktiviteter innen klima og energiomstilling

Vår ferske årsrapport for 2020 viser hva som har foregått innenfor den strategiske satsingen ved Universitetet i Bergen.

Norsk medborgerpanel i media
Thea Johansen Gregersen

Har koronaen gitt oss klimahåp?

Medlem av forskingsgruppa for klima og miljø i Norsk medborgerpanel, Thea Gregersen, svarer på hvordan pandemien kan ha påvirket håpet vårt om å finne løsning på klimaproblemet i ekspertintervju med <2°C og på TV2 Nyhetskanalen.

Omstilling
EOV

Samarbeider for gode offshore-løsninger

UiB og de andre partnerne i klyngesamarbeidet Energiomstilling Vest utvikler ny kunnskap om helhetlig nedbygging av offshoreprosjekt og økt installasjon av havvind.

HAVVIND | JUSS
Ignacio Herrera Anchustegui

– Ingen juss, ingen havvind

I seks år leder Ignacio Herrera Anchustegui prosjektet Gov-Wind som tar for seg de rettslige utfordringene ved reguleringer av havvind-produksjon. – Ingen juss, ingen havvind, sier han.

UTLYSNING PH.D-PROSJEKT 2021 - STENGT
Utlysningen er åpen for alle fagmiljøer ved UiB
Bruk dette søknadsskjemaet
 

DET ER MULIG FOR FORSKNINGSINSTITUSJONER Å SØKE MIDLER TIL PROSJEKTUTVIKLING
Regionalt forskningsfond (RFF) Vestland lyser ut 9 millioner til forprosjekt.