Hjem
Kunst og hage

Ikke-geometrisk geometri

I den smale korridoren ved Fakultetsadministrasjonen på SV henger åtte små malerier. Gunnveig Nerol har brukt linjer på kryss og tvers for å skape disse bildene, som på tross av sitt abstrakte formspråk gir et inntrykk av rom.

Gunnveig Nerol, 1992.
Gunnveig Nerol, 1992.
Foto/ill.:
Alf E. Andresen

Hovedinnhold

Maleriene er holdt i hvitt, koksgrått og sort, ikke i farger, som Nerol ellers bruker når hun ”bygger” bilder. Hvert av maleriene har en hovedform laget av hvite streker. De ser ut som tredimensjonale kakestykker, eller uregelmessige kuber. Strukturene, som er ”gjennomsiktige” i den forstand at vi kan se de bakerste linjene, skaper en sterk dybdefølelse. På tross av de mange kantene oppleves ikke bildene som direkte geometriske, siden linjene er malt på frihånd. Men geometrien er en tydelig inspirasjonskilde, med et rutenett malt inn i hvert av bildene.

Gunnveig Nerol har også laget en glassmosaikk til SV-bygget. Den består av små glasskvadrater i ulike farger, fordelt utover vinduene i trappeoppgangen fra fjerde til niende etasje.

Gunnveig Nerol (1958-) er billedkunstner. Hun opplever farger som skulpturelle, og bruker dem aktivt. Nerol arbeider i ulike medier, med alle slags virkemidler. For det meste holder hun seg i et abstrakt formspråk. Nerol har hatt en rekke utsmykkingsoppdrag, og har da som regel produsert glasskunst. Her bør nevnes utsmykkingene til Ål videregående skole, Skjold kirke i Bergen og Fekjo kulturminnepark på Geilo, den siste i samarbeid med musiker Terje Isungset. Nerol har deltatt på Høstutstillingen fire ganger, og på flere regionale utstillinger.

http://www.nerolglass.com/

NORA SØRENSEN VAAGE