Matematisk institutt

Nyhetsarkiv for Matematisk institutt

Samfunnet er avhengige av informatikere for å digitalisere verden. Informatikk er vitenskapen bak enhver programvare: Fra apper og spill til store IT-systemer, databaser og nettportaler.
– Samfunnet treng fleire matematikarar. Dette er brei utdanning som kan brukast innan svært mange fagfelt, seier student Hege Frøysa.
Hun klarer å være en banebrytende informatiker og dyktig underviser. Nå er hun kåret til årets underviser ved MatNat.
Kjartan JH Olafsson sine artiklar på Store Norske Leksikon er lesne over 79000 gonger. No vil han at fleire forskarar og undervisarar på fakultetet skal bidra.
750 nye studenter ønskes velkommen til studiestart ved MatNat-fakultetet.
Erfarne MatNat'ere og ekstern styreleder og nestleder skal sitte i det nye fakultetsstyret. Nå er valgresultatet klart.
Birkelandsenterets Michael Hesse anerkjennes for den store forskningsinnsatsen for den amerikanske romfartsorganisasjonen.
Se dekan Helge K. Dahles presentasjon fra allmøtet 22. mars. Scenario 2030-rapporten viser at fakultetet står foran store utfordringer.
Førsteamanuensis Kundan Kumar er tildelt prisen Society for Industrial and Applied Mathematics/Geosciences Early Career Prize for 2017.
Det var med stor sorg vi mottok meldingen om at professor Jacqueline Andreè Naze Tjøtta sovnet inn 9. mars.
Mens studentene i Bergen får stadig flere studieprogram som gir sivilingeniør-kompetanse, styrkes samarbeidet mellom institusjonene.
Studenter og ansatte kan se fram til bedre fasiliteter når store rehabiliteringsprosjekter fullføres neste år.
Han har stått på for faget, UiB, ansatte og studenter gjennom flere tiår, men nå venter nye utfordringer for Rein Aasland.
Meir forskingsformidling frå naturvitskap når Jens Helleland Ådnanes flytter frå Kommunikasjonsavdelinga til MatNat-fakultetet.
Institutt for geovitenskap har studenter, teknikere og forskere på tokt over hele verden, men har hittil ikke opplevd alvorlige hendelser.
14 forskningsprosjekter under MatNat-fakultetet og Uni Research får støtte fra Forskningsrådet.
Forsking på fakultetet skjer i stor grad innan disiplinar. Ei ny analyse av dei 10 siste åra med innbyrdes samarbeid på fakultetet avdekkar fleire interessante trekk.