Hjem

Michael Sars-senteret

Hovedinnhold

Scientific image

Michael Sars –senteret ved Universitetet i Bergen er et internasjonalt forskningsmiljø som benytter avanserte teknikker for å studere marine organismers unike biologi på molekylær og cellenivå i et skiftende miljø og driver forskning med bred samfunnseffekt.  

Som en av de første EMBL partnere er Michael Sars –senteret forankret i det bergenske universitetsmiljø og bidrar som en nasjonal strategisk ressurs for norsk marin biovitenskap.  

Vår målsetning er å etablere, styrke og utnytte lokale, nasjonale og internasjonale nettverk gjennom spesifikke aktiviteter inkludert forskningssamarbeid, fellesgradsamarbeid og vitenskapelig utveksling. 

Siden Michael Sars-senteret er et internasjonalt forskningssenter, er det vår engelske nettside vi benytter til daglig. Se derfor denne for mer utfyllende informasjon om vår forskning.

 

  News
  Bergen Aquarium Night Walk

  En natt med oppdagelser: Høydepunkter fra Nattevandring på Akvariet i Bergen

  Forskere fra Michael Sars-senteret engasjerte de besøkende med interaktive utstillinger og ga innsikt i livet i havet, noe som skapte vitenskapelig nysgjerrighet og opplæring blant gjester i alle aldre.

  News
  A view of the sea with the " Michael Sars Centre" logo in the middle

  A Closer Look at Life in the Sea

  The Michael Sars Centre addresses universally important questions about the molecular and cellular biology of marine organisms. This film introduces some of the unique marine life we study and what we can learn from them. (Norwegian with English subtitles)
  News
  Carey Sweeney

  Reiser fra Oregon til Bergen for å studere Oikopleura i kultur

  Appendikulariefasiliteten ved Michael Sars-senteret, Universitetet i Bergen, er ett av bare fire i verden. Denne måneden reiste gjesteforskere fra USA for å utføre eksperimenter i vår unike fasilitet.

  Nyhet
  Cover of Science Journal

  Oppdagelse utfordrer vår forståelse av utviklingen av nervesystemer

  En ny artikkel som er publisert i Science antyder grunnleggende forskjeller i arkitekturen av nervenettverket som utfordrer vår tidligere forståelse av evolusjonen av nervesystemer og hvordan de overfører informasjon.

  News
  Forskningsdagene 2023

  Vi deler vår forskning og skjønnheten i våre marine organismer på Forskningsdagene

  Den årlige vitenskapsfestivalen skaper entusiasme og forståelse for forskning gjennom lokale utdannings- og forskningsinstitusjoner. Festivalen har blitt arrangert hvert år siden 1995 og er en av Europas største, landsomfattende forskningsfestivaler.