Hjem

Michael Sars-senteret

Hovedinnhold

Scientific image

Michael Sars –senteret ved Universitetet i Bergen er et internasjonalt forskningsmiljø som benytter avanserte teknikker for å studere marine organismers unike biologi på molekylær og cellenivå i et skiftende miljø og driver forskning med bred samfunnseffekt.  

Som en av de første EMBL partnere er Michael Sars –senteret forankret i det bergenske universitetsmiljø og bidrar som en nasjonal strategisk ressurs for norsk marin biovitenskap.  

Vår målsetning er å etablere, styrke og utnytte lokale, nasjonale og internasjonale nettverk gjennom spesifikke aktiviteter inkludert forskningssamarbeid, fellesgradsamarbeid og vitenskapelig utveksling. 

Siden Michael Sars-senteret er et internasjonalt forskningssenter, er det vår engelske nettside vi benytter til daglig. Se derfor denne for mer utfyllende informasjon om vår forskning.

 

  News
  Nordic Developmental Biology Societies & Michael Sars Symposium Joint Meeting

  Bringer sammen de nordiske utviklingsbiologimiljøene i Bergen

  Konferansen Nordic Developmental Biology Societies & Michael Sars Symposium Joint Meeting ga et unikt perspektiv på de nyeste fremskrittene innen utviklingsbiologi, tiltrakk seg et mangfoldig publikum og styrket forbindelsene mellom nordiske og internasjonale institusjoner.

  News

  A Closer Look at Life in the Sea

  Michael Sars-senteret tar for seg universelt viktige spørsmål om molekylær- og cellebiologien til marine organismer. Denne filmen presenterer noen av de unike marine organismene vi studerer, og hva vi kan lære av dem. (Norsk med engelske undertekster)

  News
  Aquarium opening

  Michael Sars-senterets maneter avduket på Akvariet i Bergen

  Akvariet i Bergen inviterte til åpning av sin nyeste utstilling, «Havet i endring». Den nye installasjonen består av et stort akvarium med maneter som senteret sjenerøst har gitt i gave.

  One Ocean Week
  One Ocean Week

  En uke med hav i fokus

  Under One Ocean Week fra 13.-19. april, har en rekke samarbeidspartnere satt hav på agendaen i Bergen. UiB sine fagmiljøer har bidratt til mange arrangementer gjennom uken.

  News
  Bergen Aquarium Night Walk

  En natt med oppdagelser: Høydepunkter fra Nattevandring på Akvariet i Bergen

  Forskere fra Michael Sars-senteret engasjerte de besøkende med interaktive utstillinger og ga innsikt i livet i havet, noe som skapte vitenskapelig nysgjerrighet og opplæring blant gjester i alle aldre.