Hjem
Michael Sars-senteret

Nyhetsarkiv for Michael Sars-senteret

Michael Sars-senteret tar for seg universelt viktige spørsmål om molekylær- og cellebiologien til marine organismer. Denne filmen presenterer noen av de unike marine organismene vi studerer, og hva vi kan lære av dem. (Norsk med engelske undertekster)
Konferansen Nordic Developmental Biology Societies & Michael Sars Symposium Joint Meeting ga et unikt perspektiv på de nyeste fremskrittene innen utviklingsbiologi, tiltrakk seg et mangfoldig publikum og styrket forbindelsene mellom nordiske og internasjonale institusjoner.
Akvariet i Bergen inviterte til åpning av sin nyeste utstilling, «Havet i endring». Den nye installasjonen består av et stort akvarium med maneter som senteret sjenerøst har gitt i gave.
Under One Ocean Week fra 13.-19. april, har en rekke samarbeidspartnere satt hav på agendaen i Bergen. UiB sine fagmiljøer har bidratt til mange arrangementer gjennom uken.
Forskere fra Michael Sars-senteret engasjerte de besøkende med interaktive utstillinger og ga innsikt i livet i havet, noe som skapte vitenskapelig nysgjerrighet og opplæring blant gjester i alle aldre.
Appendikulariefasiliteten ved Michael Sars-senteret, Universitetet i Bergen, er ett av bare fire i verden. Denne måneden reiste gjesteforskere fra USA for å utføre eksperimenter i vår unike fasilitet.
Den årlige vitenskapsfestivalen skaper entusiasme og forståelse for forskning gjennom lokale utdannings- og forskningsinstitusjoner. Festivalen har blitt arrangert hvert år siden 1995 og er en av Europas største, landsomfattende forskningsfestivaler.
Medarbeidere ved Michael Sars-senteret fikk en eksklusiv mulighet til å besøke forskningsskipet Tara på fredag mens skonnerten lå i Bergen for å hente prøver, forsyninger og drivstoff. Etterpå besøkte Tara-forskerne senteret for omvisning i våre marine fasiliteter.
Traversing European Coastlines (TREC) er en kontinentomfattende ekspedisjon som tar for seg miljøutfordringer langs Europas kyster. På sitt nordligste stopp hadde teamet base på Espegrend marinbiologiske stasjon hvor Universitetet i Bergen var vertskap.
De neste fem årene gjør ERC-tildelingen det mulig for Eivind Valen å utvikle nye metoder i informatikk for å utforske et grunnleggende og uløst molekylærbiologisk mysterium: cap-koden.
En ny artikkel som er publisert i Science antyder grunnleggende forskjeller i arkitekturen av nervenettverket som utfordrer vår tidligere forståelse av evolusjonen av nervesystemer og hvordan de overfører informasjon.
Human Frontier Science Program (HFSP) Research Grant til Fred Wolf og Pawel Burkhardt.
Sars internasjonale senter for marin molekylærbiologi bytter navn til Michael Sars-senteret for å hedre en av Norges mest betydningsfulle marinbiologers ekstraordinære bidrag til vitenskapen. Senteret blir nå en del av Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.
Comb jellies (ctenophores), one of the earliest-branching animal lineages, provide new insights into the evolutionary history of synapses and neurons. Ctenophores are fascinating marine organisms famous for locomotion by cilia and for their apparently simple nerve net. However, the molecular composition of ctenophore neurons was unknown, and it has been hypothesized that ctenophore neurons... Les mer
Forskere ved Sars-senteret har plassert embryoet til et sekkedyr under mikroskopet. Genene til dyret er modifisert slik at nervecellene lyser opp på dataskjermen.
Etter ei lang nedstenging av laboratoriearbeidet grunna Covid-19 utbrottet, er dei fleste av oss no tilbake på labben for fullt. Her gjenopptek vi eksperimenta våre med ny giv og oppfriska idéar At dette er mogleg, kan vi takke våre dedikerte teknikarar, og somme forskarar for. Dei har teke vare på det biologiske materialet på senteret, inkludert våre eigne favorittdyr i det marine mangfaldet!
Sarssenteret stengte den eksperimentelle aktiviteten 13. mars 2020, på grunn av coronavirus (COVID-19). Med denne handlinga vil vi bidra til å bremse spreidninga av viruset, oppretthalde tryggleiken og helsa for våre ansatte, og viktigast av alt, hjelpe til med å beskytte dei svakaste i samfunnet vårt.

Sider