Hjem
Griegakademiet – Institutt for musikk

MusikkMaraton på GA!

I uke 7, 13. – 17. februar, er det prosjektuke for studenter og lærere på Griegakademiet. Da legger vi den normale timeplanen til side og bruker all disponibel tid på samspillprosjekter av ulike slag – fra klassisk klaver i duoformat, via jazz og barokkmusikk til nykomponerte stykker for sinfonietta. Her er både «ferskinger» og garvede studenter i aksjon. Onsdag til fredag i samme uke, 15. – 17.02, presenterer vi et variert konsertprogram som er resultatet av ukens arbeid.

Hovedinnhold

Onsdagen inviterer vi til en veritabel musikkmaraton der Gunnar Sævigs Sal renner over av musikk hele kvelden. Vi starter allerede kl. 18.00, og utover kvelden blir der presentert et program som viser det store spennet som der er i Griegakademiets virksomhet. Man kan velge å bli hele kvelden og få med seg alt som skjer, eller komme innom for en smakebit – nytt program starter hver halvtime. Griegakademiets kantine er åpen for publikum.


Torsdag er GAs «Tidlig musikk»-gruppe i aksjon, og presenterer improvisasjonsstykker samt komponert 1700-tallmusikk.

Fredag står to konserter på programmet, først med Griegakademiets klarinettklasse der de presenterer solo- og kammermusikk for dette allsidige instrumentet. Fredagskvelden avsluttes med Griegakademiets stykerstudenter under ledelse av BFOs konsertmester David Stewart som spiller Johan Svendsens Oktett for strykere. I tillegg vil rykende ferske komposisjoner fra GA komponistklasse bli framført av større og mindre ensembler med utgangspunkt i en for anledningen sammensatt sinfoniettabesetning. Fredagskvelden er fortsatt under planlegging, så her kan der fortsatt dukke opp overraskelser - følg med!