Hjem
Kunst og hage

Sytten samfunnsvitere

Ved informasjonen i SV-bygget henger sytten små trykk på stoff, innrammet i glass. Motivene, kjente tenkere, er piksellerte, bygget opp av runde flekker som er tettere i enkelte områder. På avstand ser det ut som sort/hvitt-fotografier, men om vi går nærmere, oppløses bildene til en abstrakt, mønstret flate.

Neste
Åsne Midtgarden, 2001.
Åsne Midtgarden, 2001.
Foto/ill.:
Alf E. Andresen
1/2
Åsne Midtgarden, 2001
Åsne Midtgarden, 2001
Foto/ill.:
Alf E. Andresen
2/2
Tilbake

Hovedinnhold

Trykkene fremstiller kjente samfunnsvitere som Pierre Bourdieu, Margaret Mead og Claude Lévi-Strauss. Bildene er på størrelse med vanlige albumfotografier, det gir dem en intim karakter som er uvanlig for portretter av akademiske storheter. Navnet på den enkelte er skrevet inn i alle bildene, men kan være nesten uleselig blant alle flekkene. Heldigvis er disse personene ikoniske nok til at de gjenkjennes, særlig av SV-studenter og ansatte som til daglig forholder seg til teoriene deres. Det samfunnsvitenskapelige fakultet er flinke til å anskaffe bilder som har en relevans for den faglige identiteten deres.

Åsne Midtgarden (1962-) er tekstildesigner. Hun gikk ut fra Kunsthøgskolen i Bergen i 1994. I løpet av de neste ti årene stilte hun ut verk i Washington D.C., Stockholm og flere steder i Norge. Hun er innkjøpt av Norsk kulturråd. I 2004 dannet Midtgarden designerkvartetten Scandinavian Surface sammen med tre kollegaer. Designfirmaet har siden vakt internasjonal oppmerksomhet med sine særpregede tapeter og andre tekstiler, og er innkjøpt til offentlige samlinger.

NORA SØRENSEN VAAGE