Hjem
Avdeling for naturhistorie

Hvor er vi?

Avdeling for naturhistorie har laboratorier og kontorarbeidsplasser i Realfagbygget, Allégt. 41 og i Bioblokken, Thormøhlensgate 53A. De botaniske hagene ligger på Milde og ved Museumsplassen.

Hovedinnhold

Laboratorier og vitenskapelige samlinger for zoologi (entomologi, evertebrater, vertebrater, osteologi) og botanikk (karplanter, kryptogamer, paleobotanikk) ligger i Realfagbygget. I tillegg har vi spritsamlinger i Hansahallene, geologiske samlinger på Solhaug og levende samlinger i Arboretet og botanisk hage på Milde og Musehagen i sentrum. 

Avdeling for naturhistorie driver biodiversitetslaboratoriene i Thormøhlensgate 53A sammen med institutt for biologi. Her inngår DNA-laboratorium, paleobiologi/mikroskopilaboratorium og organismelaboratorium.

Ansatte innen paleobotanikk har arbeidsplasser i Thormøhlensgate 53A, mens det øvrige personalet knyttet til seksjon for paleobiologi og geologi og seksjon for taksonomi og evolusjon sitter i Realfagbygget. Vitenskapelig ansatte ved Arboretet og de botaniske hager har også arbeidsplass i Realfagbygget.