Hjem
Organisasjonsutviklingsprosjektet

Bakgrunn og rammer for prosjektet

Høsten 2013 ble det besluttet å sette i gang et organisasjonsutviklingsprosjekt ved UiB. Formålet var å utvikle de sentraladministrative tjenestene for å best mulig støtte opp om universitetets oppgaver innen forskning, utdanning og formidling.

Hovedinnhold

Bakgrunn

Rektoratet hadde møter med alle fakultetene og de sentraladministrative avdelingene høsten 2013. På bakgrunn av disse møtene blr det besluttet å sette i gang et organisasjonsutviklingsprosjekt ved UiB.

Som grunnlag for prosjektet ble det nedsatt en arbeidsgruppe som har gjennomført en bred kartlegging av hvilke tjenester og kompetanse fakultetene ser behov for fra det sentrale nivået i årene som kommer. Samtidig ble det gjennomført en tilsvarende egenevaluering i sentraladministrasjonen.

Det kom inn mange gode innspill til å utvikle de sentraladministrative tjenestene. Fakultetene og avdelingene har gjort et grundig arbeid med bred involvering av ansatte.

Arbeidsgruppen har gjennomgått og systematisert innspillene og avlevert en endelig rapport. Styringsgruppen for prosjektet har besluttet hvilke innsatsområder som skal prioriteres.

Prosjektets rammer

Universitetsstyret har vedtatt mål og rammer for prosjektet.

  • Universitetets arbeid med ny strategisk plan og arbeidet med forenkling av målstruktur, rapportering og kontroll danner viktige rammer for prosjektet.
  • Innsparing er ikke et overordnet mål,  men tjenestene skal være formålstjenlige og ta hensyn til god ressursutnyttelse.