Hjem

Nygårdshøyden sør

Hovedinnhold

Nye Allégaten 64

Et realfaglig kraftsentrum

Nygårdshøyden sør er Norges nye teknologi- og realfagssatsning som skal ruste landet for fremtiden. Campusutvikilingsprosjektet løfter UiB og realfagsmiljøene slik at vi kan realisere nasjonale muligheter og bekjempe globale utfordringer.

Nygårdshøyden Sør
UiBs realfaglige kraftsentrum

Visjon

Universitetet i Bergen (UiB) bidrar til en bærekraftig samfunnsutvikling gjennom fremragende forskning, framtidsrettede utdanninger og engasjert formidling. Sammen med næringsliv og samfunnsaktører skaper forskerne og studentene våre ny innsikt og bærekraftige løsninger for framtiden.

Nygårdshøyden Sør
NGHS illustrasjon av invending areal

Campusprosjektet

Nygårdshøyden Sør er virkeliggjøring av UiBs visjon "kunnskap som former samfunnet". I denne storsatsingen møtes UiB og omverdenen for å engasjere hverandre, forske, lære, diskutere og forme framtidens løsninger. Med Nygårdshøyden Sør åpner UiB opp og inviterer inn; vi er universitetet uten vegger.

NYGÅRDSHØYDEN SØR
Bilde av panelsamtale under frokostmøte Nygårdshøyden sør

Stor entusiasme hos Bergens næringsliv for Nygårdshøyden sør

Tidens gjenbruksprosjekt, god byutvikling og ambisiøse planer var noe av det som ble presentert og diskutert under frokostmøtet om Nygårdshøyden sør. UiB tror prosjektet kan bli en fremtidig modell for rehabilitering av statlige bygg.

#Realutfordring
Studentene gikk løs på utfordringen med stort engasjement. Her sitter de i grupper rundt bord.

Slik er studentenes bærekraftige drømmecampus

Drivhus på taket, uteservering, zipline og utnyttelse av regnvann i Bergen er studentenes drømmescenario. Vi har kåret vinnergruppen med de beste løsningene.

Nygårdshøyden Sør
Byggearbeid i kjemilaben

Har startet bygging av nye laboratorier

Kjemisk institutt får flunkende nye laboratorier i fjerde etasje i Realfagbygget. Laboratoriene, som koster 50 millioner kroner, vil forbedre arbeidsforholdene for forskere og studenter på Kjemisk institutt betraktelig.