Hjem

SLATE

Hovedinnhold

En hvit og grønn logo hvor det står skrevet SLATE: Centre for the Science of Learning & Technology.

SLATE er det norske nasjonale senteret for læringsanalyse.

Besøk SLATEs offisielle nettsted for å få vite mer! 

SLATE (Centre for the Science of Learning & Technology) er et ledende forskningssenter innen utviklingen av kunnskap om hvordan utdanningsdata kan brukes til å støtte kunnskaps-, lærings- og undervisningsprosesser. Gjennom tverrfaglig samarbeid etterforsker SLATE de teknologiske, pedagogiske, fortolkende, kulturelle, etiske og rettslige aspektene ved læringsanalyse (LA) og kunstig intelligens i utdanning (AIEd), og promoterer ansvarlig bruk av teknologi i utdanning.   

SLATE samler forskere fra mangfoldige fagområder, inkludert informasjonsvitenskap, kognitiv vitenskap og pedagogikk. Slik kan SLATE utføre integrert forskning som vil utvide grensene for vitenskapene for læring, i tillegg til å påvirke praksiser innen utdanning og politiske retningslinjer.   

Ny doktorgrad
Rosaline Danielle Erica Barendregt

Kan interaksjonsdesign forenkle medisinsk selvrapportering?

Rosaline Danielle Erica Barendregt disputerer 17.6.2024 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "Reimagining Medical Self-Report".

UIB AI
Plakat med logoer for UiB AI og TMS

Stort løft for AI-forskning ved UiB

Trond Mohn stiftelse og Universitetet i Bergen lanserer tre prosjekter på til sammen 40 millioner kroner innen forskning for mer pålitelige systemer for kunstig intelligens.

Nyhet
Skjermbilde av Datareisen.no

Universitet i Bergen og Digital Norway med stort kompetanseløft på data: - Dette kurset bør alle i næringslivet ta

Å forstå data og den digitale verden er kritisk for å delta i arbeidslivet fremover. Med Datareisen blir denne kunnskapen nå tilgjengeliggjort på en ny og engasjerende måte for bredden av norsk næringsliv.

Ny doktorgrad
Fride Haram Klykken

Undervisning – en kompleks sammenveving av praksiser

Fride Haram Klykken disputerer 24.3.2023 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen "The teaching apparatus. Understanding the material entanglement of practices in the upper secondary classroom."

Nyhet
Arbeidsmiljøpris til SLATE 2022

Arbeidsmiljøprisen 2022 til SLATE

Ledelsen ved Center for the Science of Learning and Technology (SLATE) ved Det psykologiske fakultet, UiB, mottar årets arbeidsmiljøpris for sitt engasjement knyttet til arbeidsmiljø og arbeidet med å fremme et mangfoldig og inkluderende arbeidsliv.