Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

Nyhetsarkiv for Institutt for lingvistiske, litterære og estetiske studier

Professor Siri Myer gir i sin nye bok en grunnleggende innføring i bildenes historie, der hun viser hvordan det vi kan kalle synskulturer blir påvirket fra ulike hold.
Små, små bitar av gamle pergament skal til saman kunne gi eit bilete av kva som påverka Noreg i mellomalderen.
I haust har Fragmentprosjektet fått to nye medarbeidarar på plass: Astrid Marner (Post-doc) og Synnøve Myking (PhD). Saman med prosjektleiar Åslaug Ommundsen og den engelske skriftforskaren Michael Gullick, som blei tilsett i fjor, har dei dukka ned i handskriftsfragmenta for å auke kunnskapen om bokkulturen i mellomalderen.
Første semesteret på master i digital kultur skriver man prosjektbeskrivelse av masteroppgaven, og det er alltid en spennende prosess. Her er kullet som begynte høsten 2013 sine oppgavetemaer!
Manuskripter fra middelalderen er vakre objekter, skrevet for hånd på pergament laget av skinn. En video fra serien vår "Nærbilder".