Senter for vitenskapsteori

Nyhetsarkiv for Senter for vitenskapsteori

Anne Blanchard disputerte onsdag 21.12 2011 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: ‘‘Reflexive interdisciplinarity - Supporting dialogue on the role of science for climate change’’.
Ole Jacob Madsen disputerte tirsdag 20.12.2011 for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: ”The Unfolding of the Therapeutic. The Cultural Influence of Psychology in Contemporary Society”. Les omtale av avhandlingen, og flere andre artikler om Madsens arbeid.
I 2011 gikk læringsmiljøprisen til Jan Reinert Karlsen og Roger Strand ved Senter for vitenskapsteori for deres arbeid med de tverrfaglige dannelsesemnene.
Boka Multiple Modernities: A Tale of Scandinavian Experiences er eit viktig bidrag i debatten om modernitetsomgrepet og ulike variantar av modernitet.
Grunnleggende forskningsetiske prinsipper har blitt skadelidende etter at biobankforskningen fikk sin renessanse for ti år siden, mener UiB-forsker. I morgen debatteres registerforskning.