Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Nyhetsarkiv for Senter for kvinne- og kjønnsforskning

Problemstillingar knytt til kjønn og seksualitet er ein nøkkel til å forstå menneske, samfunn og kultur. Det blir òg stadig viktigare med kunnskap om mangfald og ulikheit i vår globaliserte samtid. Lurer du på kva du skal studere til hausten? Les meir om våre tilbod og søk innan 15. april.
Dette og flere andre spørsmål knyttet til libanesiske migranter var temaet for Ghassan Hages besøk i Bergen.
Professor Ghassan Hage snakker om "å vente" (waiting) som en analytisk kategori i migrasjonsstudier.
Vi spurte to av studentene fra årets masterstafett, Emilie Walland fra sosiologi og Ane Berland Opheim fra nordisk litteratur, om hva de fikk ut av dagen.
Bør norske kvinner føde fleire barn? I fylgje statsminister Erna Solberg bør dei det, og nettopp hennar nyttårstale sette startskuddet for å diskutere ulike aspekter av reproduksjon i staten si tjeneste. Eit ungt og engasjert publikum tok turen til Litteraturhuset for å ta del i debatten.