Sosiologisk institutt

Nyhetsarkiv for Sosiologisk institutt

Det er case-studiet "Disability, Independence and Care in the United Kingdom and Norway: An International Social Research Methods Case Study", som er tatt med som læringseksempel.
The NILS Science and Sustainability Program for Mobility of Researchers har bevilget 25.000 Euro til et nytt forskersamarbeid mellom forskere fra Sosiologisk Institutt på Universitetet i Bergen og samfunnsforskere på Universidad Carlos III de Madrid.
I forbindelse med Bergens Tidende sin dekning av saken om universitetsdirektørens avgang har Førstemanuensis Ole Johnny Olsen ved instituttet skrevet et debattinnlegg som kom på trykk 18. februar.
Ikke-vestlige innvandrere i Norge har mer sykefravær enn andre innvandrere og innfødte nordmenn. Sammen tre andre forskere har professor Hans-Tore Hansen gjennomført studien som undersøker om yrkesfaktorer er forbundet med ikke-vestlige innvandreres større sykefravær.
Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) har kommet med resultatet fra den nasjonale spørreundersøkelsen – Studiebarometeret. Studenter ved instituttet er fornøyd med læringsmiljøet.