Hjem
Sosiologisk institutt

Nyhetsarkiv for Sosiologisk institutt

Alf Gunvald Nilsen skriver om statsdannelsesprosesser og kollektiv motstand for bloggen Progress in Political Economy, som er basert ved Universitetet i Sydney.
I perioden 1-8. juni får Sosiologisk institutt besøk av Magdalena Diaz Gorfinkiel og Vicente Diaz Gandasegui fra Charles III University of Madrid i forbindelse med samarbeidsprosjektet "Work, family and Gender: North-South Comparisons in Europe".
I en ny artikkel publisert på nettsidene til Sosiologen.no skriver Alf Gunvald Nilsen om sosiologiske innblikk i Asias klassekamper.
Nielsen diskuterer Indias forhold til Kina i klassekampen og har publisert artikkelen: Law and Larai: "The (De)Judicialisation of Subaltern Resistance in West Bengal".
Mercedes Biocca disputerer fredag 29. mai med avhandlingen «Silences of Dispossession. The Dynamics of Agrarian Change and the Politics of Indigenous People in Chaco, Argentina”.
Sosiologisk institutt vil I samarbeid med LSE Department of Sociology, London arrangere en konferanse ved LSE.
Professor Atle Møen og masterstudent Thomas Davidsen ved Sosiologisk Institutt anvender Jeffrey Alexanders kulturpragmatiske perspektiv til å forstå saken om monstermastene i Hardanger som et ekstraordinært sosialt drama.
I det nye nummeret av Sosiolognytt skriver Alf Gunvald Nilsen om velferdsforskning i verdens største demokrati - med andre ord India.
Vi holder for tiden på med en undersøkelse om studievalg og studiekvalitet på bachelorprogrammet i sosiologi. Svar på spørreskjemaet vårt og bli med i trekningen av to gavekort på 500 kroner hos Akademika.
Silje Kathrine Høyland har skrevet et blogginnlegg for Sosiologen.no
Jarness forklarer hvorfor den franske sosiologen fremdeles er relevant i dag, og ikke minst i Norge.
Alf Gunvald Nilsen og Laurence Cox har skrevet en serie med blogginnlegg om deres bok om marxisme og sosiale bevegelser i lys av neoliberalisme.