Hjem
Sosiologisk institutt

Nyhetsarkiv for Sosiologisk institutt

Artikkelen viser at sør–nord-migrasjonen i kjølvannet av krisen er mer enn en desperat flukt fra arbeidsledighet i hjemlandet.
Onsdag onsdag 7. oktober 2015 disputerer Kristian Mjåland for ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen: «Makt, legitimitet og motstand: En etnografisk analyse av rus og rehabilitering i et norsk fengsel».
Professor Liv Syltevik er intervjuet i Nyhetsmagasinet Kilden om hvordan har alenemødrenes status endret seg i løpet av de siste 100 årene.
Professor Karen Christensen invitert til å bli redaktør for en internasjonal 'Handbook on Care Work Around the World' med planlagt publisering i 2017.
Sosiologisk institutt gratulerer alle uteksaminerte bachelorstudenter for 2015. Vitnemålsseremonien fant sted i Studentsenteret, Auditorium Egget, den 11. september.
11. september arrangerte Centre for Global South-Asian Studies ved Universitetet i København møte om boken, her med presentasjoner fra Nilsen og Roy, samt Kenneth Bo Nielsen (postdoktor ved Sosiologisk Institutt, UiB) og Luisa Steur (antropolog ved Københavns Universitet), som begge har bidratt til boken.
Johs. Hjellbrekke, Kristin Halvorsen, Alexander Cappelen og mange flere stiller til Sampolkonferansen den 29. september.