Hjem
Kommunikasjonsavdelingen

Nyhetsarkiv for Kommunikasjonsavdelingen

UiB sitt eget forskningsmagasin er nå ute med nytt nummer. Denne gang er temaet: FRIHET
Hva har Ozzy Osbourne, Darth Vader og UBs Ole Gunnar Evensen til felles? De er alle med i universitetsbibliotekets nye film mot plagiering. Se filmen her, fritt etter Dickens.
Helse Bergen stiller med rettleiarar og pasientar, medan psykologistudentar får klinisk erfaring. – Eit positivt samarbeid, seier rådgjevar Geir Lien i Psykiatrisk divisjon.
Om den frie viljen finnes, er den felles for både mennesker og fisk, mener biologiprofessor Anders Fernø.
Et gen forbundet med virkningen av edderkoppgift kan føre forskere nærmere en løsning på ADHD-gåten.
Gordon Turner-Walker startet som astrofysiker. Men den store lidenskapen viste seg å være bein. Nå leder han restaureringen av hvalskjelettene på Bergen Museum.
UiB-forskere var med å avsløre hvilke gener som påvirker røykeavhengighet. Håpet er å kunne skreddersy behandling for storrøykere.
Midt i travlaste eksamenstida råkar reinhaldarstreiken UiB.
I et av verdens mest spennende områder for marin forskning, markeres åpningen av Nansen-Tutu-senteret denne uken. Både Berit Rokne og Desmond Tutu var blant gjestene.
Under isbremmen i Antarktis målte Svein Østerhus det kaldaste sjøvatnet og den kaldaste havstraumen som nokon sinne er målt.
Elever på videregående har forsket på prøve-juks og reality-tv.
Bergen laboratorium for språkdesign har fått 15 millioner kroner av Forskningsrådet. Pengene skal brukes til å lage neste generasjons programmeringsspråk.
Rektor Sigmund Grønmo er skuffet over at regjeringen ikke oppretter flere studieplasser. Finansminister Sigbjørn Johnsen fremhever at regjeringen de siste årene har opprettet 5600 nye studieplasser.
Havområdene i Arktis er mest utsatt for havforsuring, noe som kan gjøre det vanskelig for mange arter å overleve i tiårene som kommer.
Alle fagbakgrunner kan være interessante for FN. Det var budskapet organisasjonens New York-kontor ga til studenter og ansatte ved UiB.
Hva har Sandra Bullock, Demi Moore og Jennifer Aniston til felles med studenter ved Institutt for indremedisin?
Kompliserte tanker kan materialisere seg ved hjelp av det enkle. For Jan Martin Nordbotten, førsteamanuensis ved Matematisk institutt, er tavle og kritt favorittverktøy.
Universiteter føler selv at de har en stor grad av selvstyre. Men dette utelukker ikke at kontrollen er sterk.

Sider