Hjem
Mann i rismark, Bangladesh

Loop - samfunnsutfordringer

Globale samfunnsutfordringer

  

 

Globale samfunnsutfordringer påvirker oss alle. De er komplekse og tverrfaglige av natur, og påvirker derfor hvordan vi jobber og samarbeider på tvers av disiplinene ved Universitetet i Bergen.

 

 

Den europeiske fedmedagen 2019
Fet mann spiser usunt

Det er ikke ett fett hva du spiser

Over en femtedel av alle voksne nordmenn har fedme. I verden i dag er det flere fete enn sultrammede. Forskerne vet ennå ikke helt hvorfor.

Nyhet | Forskning
Mikroplast

Norske forskere skal finne ut om mikroplast er farlig for oss

Ingen vet hva mikroplast kan gjøre med kroppen vår. Nå kaster norske forskere seg ut i jakten på svar.

THE UNIVERSITY IMPACT RANKINGS 2019
Detail showing dlegate wearing SDG wheel on jacket sleeve at the SDG Conference Bergen in February 2019.

UiB markerer seg som toneangivende bærekraftsuniversitet globalt

Universitetet i Bergen er blitt rangert som nummer 53 i den første THE University Impact Rankings, basert på Bærekraftsmålene, og er det eneste universitetet i Norge som er blitt vurdert i denne nye innovative rangeringen.

Kreativ problemløysing
Kreativ problemløsning

FN gir ph.d.-kandidatar ved UiB ei utfordring

Ph.d.-kandidatar ved UiB får løyse ei konkret utfordring gitt av FN. Gjennom kurs i kreativ problemløysing skal dei bli drilla i metodar som vil hjelpe forskarar til å finne saman på tvers av fagdisiplinar og løyse reelle problemstillingar frå arbeidslivet.

GLOBAL HELSE
Kirurger i Etiopia under operasjon.

Brakte hjernekirurgi til Etiopia

Takket være professor Morten Lund-Johansen ved Klinisk institutt 1 og kolleger har Etiopia 35 spesialister til å utføre hodeoperasjoner. Rundt årtusenskiftet fantes det ingen.

Making Sense of Global Challenges

Bergen Global er en arena hvor forskere, studenter og andre møtes for dele og diskutere forskning med relevans for globale samfunnsutfordringer. Her holdes rundt hundre åpne foredrag, debatter, seminarer og litterære salonger hvert år.

Alle arrangementer er gratis og åpne for alle - velkommen!

Følg oss på Facebook
   

BSRS logo

Bergen sommer-forskerskole                   

Hver sommer inviteres hundre PhD-kandidater fra hele verden til Bergen for å ta for seg noen av verdens store samfunnsutfordringer. Med utgangspunkt i Bergens mest fremragende forskergrupper tilbyr vi seks tverrfaglige og forskningsbaserte PhD-kurs.

Utfordringer innenfor helse, migrasjon, fattigdom, miljø, demokrati, ressursforvaltning, kultur og en rettferdig samfunnsutvikling krever utstrakt samarbeid på tvers av både disipliner og landegrenser.