Hjem
Mann i rismark, Bangladesh

Loop - samfunnsutfordringer

Globale samfunnsutfordringer

Globale samfunnsutfordringer påvirker oss alle. De er komplekse og tverrfaglige av natur, og påvirker derfor hvordan vi jobber og samarbeider på tvers av disiplinene ved Universitetet i Bergen.

BÆREKRAFTSKONFERANSEN I BERGEN 2021
Crowd at Day Zero 2020
feb 10

Dag null: Onsdag 10. februar

Lyst på tilbakemelding på pågående forskning eller ønsker du å rapportere forskningsresultater? Meld på ditt arrangement på "dag null" - en akademisk festival med aktiviteter av relevans for FNs bærekraftmål. Påmelding innen 15. november.

Bergen sommer-forskerskole 2021
Bergen seen from Floien

Vitenskap og samfunn mot en bærekraftig utvikling

Vi tar nå imot søknader om seks parallelle kurs med tverrgående keynotes og virtuelle sosiale arrangementer. BSRS 2021 vil være en hel-digital PhD-forskerskole.

MALAWI | KIRURGI
Sven Young i Malawi.

Bygger kirurgi i Malawi

Da spesialist Sven Young kom til Lilongwe i 2008 fantes det ingen lokale kirurger der. I dag bygges det første sykehuset med moderne røntgenutstyr drevet av kirurger fra den afrikanske hovedstaden, takket være Youngs årelange innsats i UiB og Haukeland-prosjekter.

MUSIKKTERAPI | MIGRASJON
Shervan Khalil og Viggo Krüger.

Musikkterapi som integrering

Ved hjelp av musikk blir flyktninger raskere integrert i Norge. De kan til og med bli popstjerner.

UiB Innsikt
Grafitti, Lesvos

Brannen i Moria – en varslet katastrofe

For å forstå brannen i Moria må vi forstå EUs grensepolitikk, ideen om hot spot og et mangelfullt, og forsømt mottakssystem, sier førsteamanuensis ved UiB Synnøve Kristine Nepstad Bendixsen.

Bergen Global og BSRS-logoer

 

 

Bergen Global er en arena hvor forskere, studenter og andre møtes for å dele og diskutere forskning med relevans for globale samfunnsutfordringer. Her holdes rundt etthundre foredrag, debatter, seminarer og litterære salonger hvert år. Våre arrangementer er gratis og åpne for alle! Følg oss på Facebook eller motta våre nyhetsbrev.
 

 

 

 

Hver sommer inviterer Bergen sommer-forskerskole etthundre PhD-kandidater fra hele verden til Bergen for å ta for seg noen av de store samfunnsutfordringene vi står overfor. Med utgangspunkt i Bergens mest fremragende forskergrupper tilbyr vi i juni hvert år, seks tverrfaglige og forskningsbaserte PhD-kurs. Følg oss på Twitter og Facebook.