Senter for krisepsykologi

Nyhetsarkiv for Senter for krisepsykologi

Vi er stolte av å presentere en rykende fersk fagbok fra en rekke av senterets ansatte.
Velkommen til webinar om om sorg. Forfattere Atle Dyregrov og Pål Kristensen samtaler med journalist, sakprosaforfatter og programleder Marte Spurkland.
Martin Lytje og Atle Dyregrov har publisert en studie som utforsker hvordan barnehageansatte oppfatter barns reaksjoner på sykdom eller tap av en forelder, samt behov for støtte til det berørte barnet og personalets rolle som støttespillere.
Førsteamanuensis Jens C. Thimm er tildelt Bjørn Christiansens minnepris for 2020
Ved Senter for krisepsykologi har vi oversatt et spørreskjema som kartlegger folks tanker om døden fra engelsk. Vi søker deg som kan gi oss tilbakemelding på spørreskjemaet!
Ifølge en ny UiB-studie har én av tre foreldre som mistet et barn på Utøya fortsatt så sterke sorgreaksjoner at det preger dem i hverdagen.
– Det har vært interessant å høre ferske erfaringer fra bedriftsledere under en altoppslukende pandemi, sier masterstudentene i Arbeids- og organisasjonspsykologi ved UiB.
Ph.D-stipendiat Vilde Brecke er førsteforfatter på artikkelen "Diffusion Tensor Imaging Before and 3 Months after Concentrated Exposure Response Prevention in Obsessive-compulsive Disorder".
Vi gratulerer førsteamanuensis Olga Therese Ousdal med Marie Spångberg-prisen for 2020 for MRI-studien av overlevende etter Utøya.
Den første fellesartikkelen fra Pandemisenteret som enhet har nå blitt publisert i tidsskriftet Scandinavian Journal of Public Health.
Har du lyst til å delta i en spørreundersøkelse og være med i en trekning av fem selvvalgte gavekort á kr 500?
Stipendiat Grete K. Velure, førsteamanuensis Bernd Müller og professor May Aa. Hauken har publisert en ny artikkel basert på en kvalitativ studie av effekten av hyperbar-behandling etter kreftbehandling i bekkenregionen.
Hvilken lærdom tar vi med oss inn i et nytt år? Psykologspesialist og professor Atle Dyregrov oppsummerer pandemiåret 2020.
Førsteamanuensis Line Oldervoll er medforfatter på en publisert artikkel om arbeidsdeltagelse etter kreftbehandling
Jens C. Thimm, Agnete Egilsdatter Kristoffersen og Unni Ringberg har publisert en ny artikkel i tidsskriftet European Journal of Psychotraumatology
Er du student og brenner for god psykologisk behandling? Lurer du på hvordan behandling kan endre hjernen? Bergen Center for Brain Plasticity i samarbeid med Senter for krispsykologi inviterer til spennende rekrutteringsprogram i klinisk psykologi. Neste kull starter opp høsten 2022.
Professor May Hauken ved Senter for krisepsykologi er intervjuet av det nyopprettede Pandemisenteret ved UiB