Hjem
Sosiologisk institutt
Nyheter

Sosiologisk myteknusing på BarBarista

Sosiologforeningen avdeling Vestlandet inviterte i samarbeid med Sosiologisk institutt til det første av en rekke arrangement i serien "Sosiologisk myteknusing"!

sosiologisk myteknusing

Hovedinnhold

Er det slik at kvinner blir enslige forsørgere for å få stønad og har mindre lønnet arbeid enn mødre i andre livssituasjoner? Har stønadsordningene vært for generøse og misbruker enslige mødre i større grad enn andre gruppen stønadsordningene? Hva er egentlig «velferdsavhengighet»? Er det slik at folk blir doven av å motta velferdsytelser?

Dette var noen av de sentrale spørsmålene professor Liv Johanne Syltevik og postdoktor Kristoffer Chelsom Vogt adresserte på arrangementet «Sosiologisk myteknusing» onsdag 23. november 2016 i kjelleren på BarBarista. Denne kvelden var den første i et nytt samarbeidsprosjekt mellom Sosiologforeningen avdeling Vestlandet og Sosiologisk institutt hvor fremtredende forestillinger eller myter om samfunnet tas i nærmere øyesyn. Denne kvelden tok Vogt for seg myten om velferdsavhengighet, mens Syltevik snakket om myten om snyltende alenemødre. Temaene engasjerte publikum som kom med gode spørsmål og innspill til talerne. Ordstyrer for kvelden var stipendiat Rebecca Dyer Ånensen.

Neste myteknusearrangement blir våren 2017, så følg med!