Hjem
Sosiologisk institutt
Nyhet

Skilsmisse og sykrefravær

Fører en skilsmisse til økt sykefravær, har skilsmisse en langvarig effekt på fraværet og er det forskjeller mellom menn og kvinner?

Artikkelbilde DN
Kronikk i Dagnes Næringsliv 15. november 2014

Hovedinnhold

Dette er utgangspunktet for en studie hvor sammenhengen mellom sykefravær og skilsmisser analyseres. Datasettet i studien dekker hele den norske befolkningen over 16 år i perioden 1992–2008 og er hentet fra databasen FS trygd.

- Vi så på sykefravær som var lengre enn arbeidsgiverperioden (16 dager), og fant at de som var gift i hele perioden hadde et vesentlig lavere sykefravær enn de som ble skilt i løpet av disse årene, forteller Hans-Tore Hansen.

Studien "His, Her, or Their Divorce? Marital Dissolution and Medically Certified Sickness Absence in Norway" er gjennomført av professor Hans-Tore Hansen og stipendiat Bo Vignes ved Sosiologisk Institutt, i samarbeid med administrerende direktør og forsker ved SNF Svenn-Åge Dahl.

Studien er presentert i Dagnes Næringsliv i  en kronikk og i en artikkel den 15. november, og publiseres i sin helhhet i Journal of Marriage and Family i 2015.