Hjem

Systembiologi og Translasjonell Cellesignalering

Hovedinnhold

Collage av bilder relatert til Forskningsenheten Systembiologi og Translasjonell Cellesignalering

Forskningsenheten Systembiologi og Translasjonell Cellesignalering (STC) undersøker hvordan proteiner og metabolitter styrer cellulære prosesser. Biomolekyler defineres molekylært, cellulært og i et organismeperspektiv ved å bruke metoder innen genetikk, cellebiologi, strukturbiologi, bioinformatikk, proteomikk og metabolomikk.

Vi studerer både friske celler og sykdomstilstander som kreft og nevrodegenerativ sykdom med det formålet å definere både grunnleggende biologiske prinsipper, sykdomsmekanismer og biomarkører.

Ny forskning
Impact of N-terminal acetylation in yeast

Fjerning av protein N-terminal acetylering gir degradering av ribosomale proteiner

Rollen til den mest vanlige proteinmodifiseringen, N-terminal acetylering, har vært et mysterium helt siden dets oppdagelse. En UiB-artikkel kaster nytt lys på dette.

Nyhet | Forskning
spergillus fumigatus vokser på en petriskål.

Nytt enzym oppdaget på dødbringende sopp

Enzymet kan kanskje være nøkkelen til en ny behandling mot soppen som på verdensbasis dreper rundt en million hvert år, mener forskere ved Institutt for biomedisin.

Meltzerprisen
Fra venstre: Iain George Johnston, Henriette Aksnes, rektor Margareth Hagen og Lars Thore Fadnes.

Vinnere av årets Meltzerpriser

Forsker Henriette Aksnes og professor Iain George Johnston er tildelt årets Meltzerpris for yngre forskere. Prisen for fremragende forskningsformidling går til professor Lars Thore Fadnes.

Nyhet
Lise Skålvik Amble, Heidi Annette Espedal og Monica Hellesvik. Monica holder en sjekk og en bukett blomster, de andre klapper

Stipendiat fikk årets arbeidsmiljøpris

Stipendiat Monica Hellesvik fikk årets arbeidsmiljøpris på fakultetets årlige felles HMS-dag, 22. februar.

Nyhet | Forskning
Marc Niere og Mathias Ziegler

Oppdaget et viktig protein for cellenes energiomsetting

Forskere ved Institutt for biomedisin ved Universitetet i Bergen har gjort et stort bidrag til oppdagelsen av et protein som spiller en grunnleggende rolle i energistoffskiftet i menneskeceller.