Strategi

Nyhetsarkiv for Strategi

13 prosjekter fra Universitetet i Bergen mottar samlet støtte på 250 millioner kroner fra Norad gjennom NORHED II-programmet for bygging av partnerskap mellom universiteter og høyskoler i Norge og det globale sør.
Universitetet i Bergen er med på fire prosjekter som mottar støtte fra Worldwide Universities Network sitt Research Development Fund, som fokuserer på globale samfunnsutfordringer knyttet til bærekraftsmålene og 2030-agendaen.
Alrek helseklynge har fått nye nettsider på alrekhelseklynge.no
– Vi trenger en global plan for en grønn, sirkulær økonomi. Derfor utfordrer vi verdens rikeste land til å tenke nytt i kjølvannet av koronapandemien og ber G20-landene bruke sitt årlige toppmøte til å tenke gjenbruk heller enn forbruk, sier rektor Dag Rune Olsen ved Universitetet i Bergen.
Hvordan kan vitenskap og kunnskap om havets skatter bidra til bedre politiske avgjørelser? Dette var hovedtemaet på den andre Ocean Sustainability Bergen-konferansen i november 2020.
Hvert år presenterer ulike land sine Voluntary National Reviews (VNRs) i FN, for å vise fremdriften i sitt arbeid med 2030-agendaen og bærekraftsmålene. Men hvordan kan vitenskapen bli integrert slik at forskningsbasert kunnskap blir en del av rapporteringsgrunnlaget?
På FN-dagen 24. oktober 2018 ble Universitetet i Bergen gitt en lederrole av FN-organisasjonen United Nations Academic Impact som knutepunktinstitusjon for bærekraftsmål 14, livet i havet. To år etter utnevnelsen gjør vi opp foreløpig status.
Et nytt tverrfaglig prosjekt for å skape fremtidens ledere innen marin bærekraft er en viktig del av Universitetet I Bergens arbeid med FNs havforskningstiår.
Gikk du glipp av Alrek-markeringen som var 13. oktober? Her kan du se sendingen i opptak.
På grunn av koronaviruspandemien er dessverre Alrek-veka utsatt på ubestemt tid.
Hensikten med utlysningen er å tilrettelegge for et utvidet faglig samarbeid for miljøene som er en del av klyngesatsingen, og å stimulere til felles studentinitiativ for helseklyngen.
Hvordan kan havet bidra med kunnskap om og forskning på fremtidens mat og medisiner? Koronaviruspandemien har vist verdenssamfunnet at biologisk mangfold kan være selve nøkkelen for å sikre fremtidens løsninger og har vist at menneskeheten er avhengig av hemmelighetene havet fortsatt skjuler.
Problemstillingene rundt covid-19 treffer midt i den brede ekspertisen som Alrek helseklynge representerer, skriver påtroppende klyngekoordinator Berit Angelskår i sin sommerhilsen.
Har du hørt om Langetoen og Koftebrotet, eller kanskje Lørdagsknausen? De er alle navn på møterom i det nye Alrek-bygget i Årstadveien.
Husrådet for Årstadveien 17 består av representanter for de som skal flytte inn i det nye bygget. Nå jobber de med planer for å sikre godt arbeidsmiljø.
Biomangfold er et av nøkkeltemaene for å bevare og utvikle felles havressurser. Forskere ved Universitetet i Bergen har lenge engasjert seg I juridiske spørsmål knyttet til dette, ikke minst debatten om områder utenfor nasjonal jurisdiksjon.
Faggruppe for innovasjon og ehelse avholdt webinar med temaet "Innovasjon i koronatider" 12. juni. Se hele her!