Hjem
Program for universitetspedagogikk

Ofte stilte spørsmål

Hovedinnhold

Ofte stilte spørsmål om registrering

 

Jeg har tatt emner i UPED tidligere – blir de synlige i det nye systemet?

Nei. Inntil videre blir bare nye emner innlemmet i det nye systemet. Hold oversikt over tidligere emner du har tatt, slik at du kan vise til dette hvis/når du ber om å få utstedt et vitnemål for programmet.

Hvor ofte tas deltakere opp i programmet gjennom Søknadsweb?

I slutten av november 2022 kommer vi til å legge til nye deltakere hyppig, sannsynligvis hver virkedag. Etter denne perioden blir nye deltakere lagt til to ganger i uken.

Hvordan vet jeg om jeg har fått plass på et emne?

Hvis du har meldt deg på emner i Studentweb, ser du hvilke emner du er påmeldt, i systemet. Du kan regne med at du har fått plass på emnet når du har meldt deg på det – du får ikke tilsendt en egen bekreftelsesmelding. Unntaket er for deltakere som ikke er tilknyttet UiB. Slike eksterne deltakere kan miste plassen sin på emnet dersom det blir behov for plasser til UiB-ansatte.

Emnet jeg vil ta, er fulltegnet. Har dere en venteliste?

Nei, vi har ikke ventelister for emner.

Jeg er ansatt ved et annet universitet / en høgskole i Norge – kan jeg ta emner via UPED-programmet?

Ja, du kan immatrikulere deg i programmet og ta emner hos oss. Du må imidlertid være oppmerksom på at vi under visse omstendigheter ikke kan ta imot eksterne deltakere i emnene hos oss (f.eks. har alle emnene med personlig oppmøte begrenset med plass, og UiB-ansatte blir vanligvis prioritert). Det betyr at du dessverre kan få beskjed bare noen dager i forkant av oppstart om at du likevel ikke får plass på emnet. Hvis du er ekstern deltaker, og er nødt til å reise for å kunne delta på et emne, ber vi deg kontakte UPED på uniped@uib.no

Hvordan melder jeg meg av et UPED-kurs?

På Studentweb, gå til «Utdanningsplan» og trykk på «Slett emne fra planen» for det spesifikke emnet. Bekreft slettelse. Du skal bli automatisk fjernet fra emnet, også fra tilsvarende MittUiB-emne (hvis ikke det, kan du gjør det selv også).

Generelt ofte stilte spørsmål

 

Jeg har tatt emner i det gamle UPED-programmet, hvordan fullfører jeg programmet for pedagogisk basiskompetanse?

  • Hvis du bare har fullført basismodulen, må du ta de seks valgfrie emnene for å fullføre opplæringen.
  • Hvis du ikke har tatt basismodulen (UPED620)* tidligere, men har fullført ett UPED-emne, må du fullføre UPED600, 601 og 602 pluss tre valgemner. Hvis du har fullført to eller flere UPED-emner tidligere, må du fullføre UPED600, 601 og 602, men ingen valgemner.

*Merk: hvis du har deltatt på basismodulen (UPED620) tidligere og oppfylt kravet til oppmøte, men har ikke levert inn obligatorisk SoTL-prosjektoppgave, kan du enten levere oppgaven og få basismodulen godkjent (da trenger du ikke å fullføre UPED600, 601 og 602), eller fullføre UPED602

Blir undervisningen på UPED-emnene ansikt til ansikt, nettbasert eller en kombinasjon?

  • UPED-emnene undervises som regel ansikt til ansikt med noe av stoffet fullført utenfor undervisningsrommet (kanskje, men ikke nødvendigvis på nettet). Som med alle andre kurs ved universitet under corona-epidemien vil kursene våre foregå online når dette er nødvendig.

Jeg har grunnleggende pedagogisk kompetanse fra et annet universitet, eller tror jeg har tilsvarende kvalifikasjoner. Hvordan får jeg den tidligere opplæringen min godkjent av UiB?

  • UPED kan gjennomgå opplæringen eller utdanningen du har fullført ved et annet universitet, for å vurdere om den er ekvivalent. Imidlertid er det fakultetet og instituttet som avgjør om opplæringen din skal godkjennes av universitetet.

Jeg har eller kommer til å gå ut i foreldrepermisjon eller sykepermisjon som begynner/begynte midt i semesteret. Kan jeg melde meg på emner?

  • Ja, UniPED-ansatte kan hjelpe deg med å finne ut hvordan du kan fullføre et emne over mer enn ett semester for å ta hensyn til foreldrepermisjon, sykepermisjon eller andre former for permisjon fra universitetet.

Kan jeg fullføre programmet som fjernstudent?

  • Det er som regel ikke mulig å fullføre programmet som fjernstudent. Selv om vi kan ha tilgjengelig enkelte nettbaserte emner, er det lite sannsynlig at du kan fullføre alle aspekter ved programmet som fjernstudent.

Jeg meldte meg på et emne, men fullførte ikke de obligatoriske kravene – er jeg ferdig med emnet?

  • Nei, et emne er fullført først når kravet til fremmøte er oppfylt og alle emnekrav, prosjekter eller oppgaver er fullført.

Hvordan finner jeg ut om jeg har fullført et emne eller hele programmet?

  • Deltakere som har fullført emner eller hele programmet, mottar et vitnemål (for henholdsvis det aktuelle emnet eller programmet som helhet)