Utdanning

Nyhetsarkiv for Utdanning

Jostein Bakke forsker på klima og isbreer og er mellom annet på tokt i Antarktis. Les tipsene han har til deg som vil studere klima eller geofag!
Vil du studere realfag, klima og global oppvarming ved Universitetet i Bergen ? Her er en av underviserne du vil møte
– Det er veldig stort å få lov til å se hvordan forskerne jobber. Fornybar energi er framtiden, sier Leah Emilie Bjørvik. Ungdomsskoleeleven fra Bømlo har allerede bestemt seg for å studere energi.
Heidi Knutsen (27) danket ut nærmere 200 jobbsøkere før hun i det hele tatt hadde levert masteren sin i miljøkjemi.
iEarth blir ett av Norges Senter for fremragende utdanning. Dermed har Universitetet i Bergen to av de prestisjetunge sentrene som satser på innovativ og fremtidsrettet utdanning.
Håkon Blågestad (22) fra Askim ønsket å studere noe som ga han to streker under svaret, i tillegg til at det var gode jobbmuligheter etter studietiden. Med integrert master i energi, føler han at han har truffet blink.
Karolina Berg (25) øynet muligheten for å bruke sin forkjærlighet for fysikk og samtidig jobbe med kreft, da medisinsk teknologi ble et tilbud ved UiB.
Hva skal jeg bli? Hva bør jeg studere? Hvilket studie gir best jobbmuligheter? Hvilket studie passer jeg til, og ikke minst; hvilket yrke passer for meg? Å velge utdanning kan føles overveldende, og spørsmålene er ofte mange.
Realfagskompetansen er avgjørende for å finne løsninger for fremtiden og vil bare bli mer og mer ettertraktet på arbeidsmarkedet.
Har du tenkt på å studere realfag, men er usikker på hvilken retning du bør velge? Ved UiB er det over 40 muligheter til å finne en utdanning som passer for deg.
Jobbmulighetene er svært gode for kandidater som tar utdanning i realfag ved Universitetet i Bergen.
På FN-dagen 24. oktober 2018 ble Universitetet i Bergen annonsert som offisiell knutepunktsinstitusjon (Hub) for bærekraftsmål 14, liv under vann (SDG14), for FN-organisasjonen United Nations Academic Impact (UNAI).
Mer enn 150 forskere, studenter og haventusiaster møttes i Universitetsaulaen for å delta på den første Ocean Sustainability Bergen Conference for å høre taler om pågående forskning og inspirerende ord om et bærekraftig hav.
Den nasjonale komiteen for 2030-agendaen sendte en delegasjon til Paris, for å presentere Norges unike plattform for best practice i høyere utdanning og for å styrke dialogen med UNESCO om å etablere en slik plattform globalt.
Denne høsten har du flere muligheter enn noen gang til å ta gratis nettkurs fra Universitetet i Bergen (UiB). Det gir en unik anledning til å bygge kompetanse og utforske interesseområder gjennom kurs som er utviklet av UiBs fremragende fagmiljøer.
– Det var godt å se alle FNs medlemsland diskutere klima på High-level Political Forum og at de understreket at vi trenger mindre prat og mer handling. Det å løse klimautfordringen er nøkkelen for hele bærekraftsagendaen, sa klimaforskerne Tore Furevik og Kikki Kleiven etter den store klimadebatten i FN fredag 12. juli.
En delegasjon fra Universitetet I Bergen besøker High-level political forum I FN i juli 2019. Noe av det viktigste for delegasjonen blir å vise FN-systemet hvordan universitetet utdanner fremtidens klimaforskere og fremtidens ledere og å vise bredden og mangfoldet i klimaforskningen i Bergen.
– Emnet praktisk informasjonsarbeid gjorde meg godt forberedt på møtet med arbeidslivet. Det er det beste faget jeg har hatt på universitetet og det jeg har lært mest av.