Utdanning

Nyhetsarkiv for Utdanning

Den nasjonale komiteen for 2030-agendaen sendte en delegasjon til Paris, for å presentere Norges unike plattform for best practice i høyere utdanning og for å styrke dialogen med UNESCO om å etablere en slik plattform globalt.
Denne høsten har du flere muligheter enn noen gang til å ta gratis nettkurs fra Universitetet i Bergen (UiB). Det gir en unik anledning til å bygge kompetanse og utforske interesseområder gjennom kurs som er utviklet av UiBs fremragende fagmiljøer.
– Det var godt å se alle FNs medlemsland diskutere klima på High-level Political Forum og at de understreket at vi trenger mindre prat og mer handling. Det å løse klimautfordringen er nøkkelen for hele bærekraftsagendaen, sa klimaforskerne Tore Furevik og Kikki Kleiven etter den store klimadebatten i FN fredag 12. juli.
En delegasjon fra Universitetet I Bergen besøker High-level political forum I FN i juli 2019. Noe av det viktigste for delegasjonen blir å vise FN-systemet hvordan universitetet utdanner fremtidens klimaforskere og fremtidens ledere og å vise bredden og mangfoldet i klimaforskningen i Bergen.
– Emnet praktisk informasjonsarbeid gjorde meg godt forberedt på møtet med arbeidslivet. Det er det beste faget jeg har hatt på universitetet og det jeg har lært mest av.
Gjennom studentaktiv læring setter et unikt og tverrfaglig kurs om bærekraftig hav studentene i stand til å se på hvordan forskning kan bidra inn mot politiske beslutningsprosesser, både nasjonalt og internasjonalt. Vi har laget tre videoer som viser hva som gjør kurset spesielt i verdenssammenheng.
Universitetet i Bergen er blitt rangert som nummer 53 i den første THE University Impact Rankings, basert på Bærekraftsmålene, og er det eneste universitetet i Norge som er blitt vurdert i denne nye innovative rangeringen.
Fysioterapeut Ingrid Loftås tok master i fysioterapivitenskap ved Det medisinske fakultet, for å være bli bedre i jobben sin, og å stå sterkere i kampen om de mest attraktive jobbene.
Dag to av Bærekraftskonferansen 2019 fokuserte på hvordan akademia kan bruke sin kunnskap for å påvirke beslutningstakere, både lokalt og globalt.
Den norske nasjonale komiteen for FNs 2030 Agenda lanserte en felles plattform for såkalt «best practice» på den nasjonale Bærekraftskonferansen 2019 (SDG Conference Bergen).
Fra å bygge en global studentbevegelse til universitetenes nøkkelrolle for en bærekraftig verden: første dag av Bærekraftskonferansen 2019 viste bredden i det kritiske engasjementet rundt global bærekraft i akademia.
I februar 2018 var Victoria W. Thoresen og Jakob Grandin med på den første SDG Conference Bergen for å skape kritisk debatt i universitetssektoren om bærekraftsmålene. Nå vender de tilbake til den andre konferansen.
Medhusja får lage partikler så små som ti atomradier og studere deres magnetiske egenskaper. Hun stortrives som student på nanoteknologi.
Torunn ville studere noe som både var aktuelt og engasjerende. Derfor valgte hun bachelorprogrammet i klima, atmosfære og havfysikk.
Både Thomas og Alma studerer geovitenskap på masternivå. Bachelorprogrammet har to retninger; geologi og geofysikk. Her får du svar på hvordan det er å studere de ulike retningene.
– Jeg blir overrasket når folk sier de ikke liker kjemi! Bakary studerer det faget han liker aller best.
Universitetet i Bergen er blitt valgt som knutepunkt for bærekraftsmål 14, Liv under vann, av nettverksorganisasjonen International Association of Universities (IAU).
På slutten av det norske delegasjonsbesøket til Sør-Afrika ledet UiB-rektor Dag Rune Olsen en debatt om fremtidens utdanning for å skape verdensomspennende bærekraftig utvikling.