Hjem
En underviser beker på en skjerm, rundt står studenter

Vestlandslegen

 

Vestlandslegen - ein ny studiemodell i medisin

Nyhet | Utdanning
Illustrasjonsbilde natur og Vestlandslegen

Pilot for Vestlandslegen i Stavanger fra høsten 2023

Til tross for manglende avklaring rundt finansiering og opptrapping av medisinplasser i Norge, vil UiB gå videre med satsingen på Vestlandslegen gjennom en forsiktig oppstart fra neste høst.

NYHET | VESTLANDSLEGEN
Møte mellom UiB og Helse Førde om Vestandslegen

Helse Førde støtter opp om UiB-ledet studiemodell

Onsdag 10. mars møttes UiB og ledelsen i Helse Førde for å diskutere veien videre for den nye studiemodellen Vestlandslegen. – Vi tror Vestlandslegen vil gjøre oss bedre rustet til å rekruttere legespesialister i framtida, sier administrerende direktør Arve Varden i Helse Førde.

VESTLANDSLEGEN
Vestlandslegen

Velkommen, Vestlandslege!

Vestlandslegen er skreddarsydd for pasientar i djupe dalar, ved fjordarmen, bygd og by. -Vi må ta heile Vestlandet i bruk, seier dekan Per Bakke ved det medisinske fakultet ved UiB.

VESTLANDSLEGEN
Vestlandslegene UiB

De første Vestlandslegene er på plass

Minst 20 av høstens ferske medisinstudenter skal ta halve utdanningen sin ved Stavanger universitetssjukehus fra 2024. Årets kull er dermed det første som inngår i den nye Vestlandslege-modellen.

GRIMSTADUTVALGET - RAPPORT
Medisinsk Campus UiB

Ekspertutvalg støtter Vestlandslegen

Grimstadutvalgets eksperter støtter en videreføring og oppbygging av samarbeidet UiB har med de andre vestlandssykehusene for å utdanne flere leger i Norge.