Hjem
En underviser beker på en skjerm, rundt står studenter

Vestlandslegen

 

Vestlandslegen - ein ny studiemodell i medisin

Nyhet | Utdanning
Illustrasjonsbilde natur og Vestlandslegen

Pilot for Vestlandslegen i Stavanger fra høsten 2023

Til tross for manglende avklaring rundt finansiering og opptrapping av medisinplasser i Norge, vil UiB gå videre med satsingen på Vestlandslegen gjennom en forsiktig oppstart fra neste høst.

Nyhet
Stavanger universitetssjukehus

Budskapet fra Stavanger er klart og tydelig: "Vestlandsleger, vi vil ha dere!"

Fra 8. - 9. mars besøkte en buss full av medisinstudenter det som kanskje for mange av dem, skal bli deres nye studiested de siste tre årene av medisinstudiet. Det som møtte dem ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) var en hel gjeng med engasjerte, spente og glade ansatte som sto klare med åpne...

VESTLANDSLEGEN
Vestlandslegen

Velkommen, Vestlandslege!

Vestlandslegen er skreddarsydd for pasientar i djupe dalar, ved fjordarmen, bygd og by. -Vi må ta heile Vestlandet i bruk, seier dekan Per Bakke ved det medisinske fakultet ved UiB.

VESTLANDSLEGEN
Vestlandslegene UiB

De første Vestlandslegene er på plass

Minst 20 av høstens ferske medisinstudenter skal ta halve utdanningen sin ved Stavanger universitetssjukehus fra 2024. Årets kull er dermed det første som inngår i den nye Vestlandslege-modellen.

GRIMSTADUTVALGET - RAPPORT
Medisinsk Campus UiB

Ekspertutvalg støtter Vestlandslegen

Grimstadutvalgets eksperter støtter en videreføring og oppbygging av samarbeidet UiB har med de andre vestlandssykehusene for å utdanne flere leger i Norge.