Hjem
Vestlandslegen

Vestlandslegen - studieløp Stavanger

Medisinstudiet gir grunnlag for autorisasjon som lege og kvalifiserer til LIS1 (turnuslege) i hele Norge. Studieløpet kjennetegnes av studentaktiv læring, moderne pedagogiske prinsipper og godt læringsmiljø. Velger du Vestlandslegen får du en unik erfaring fra helsetjenesten på Vestlandet!

Hovedinnhold

LengdeOrdinærPrimærPlasserOpptakskravStudiepoengStart
6 år  40MEROD360Høst

Siden 2024 er det første året med eget opptak til Vestlandslegen, er det ingen poenggrense fra 2023 å sammenligne med.

Om studieløpet 

Som student på Vestlandslegen studieløp Stavanger er du del av et kull på 40 medisinstudenter som sammen fullfører de siste tre studieårene i Stavanger-regionen. 

På grunn av kullets størrelse vil undervisere og andre ansatte på sykehuset vite hvem du er og hvorfor du er der. Som del av et lite kull får du også klinikknær undervisning, mer pasientkontakt og tettere faglig oppfølging enn det man kan forvente som del av et større kull. 

Som Vestlandslegestudent får du mye ferdighetstrening med tett veiledning fra undervisere. Det legges opp til at du deltar aktivt i undervisningen og har dialog med underviserne. Det vil jobbes mye med case-er og det å møte reelle pasienter. 

Interessert i forskning? Forskerlinje tilbys også deg som Vestlandslegestudent på lik linje med studenter som fullfører studiet i Bergen. Det er både mulig og ønskelig å ha forskerlinjeprosjekt knyttet til Stavanger universitetssjukehus! 

Studieløpets oppbygging 

Alle medisinstudenter ved UiB vil følge samme studieopplegg de første tre studieårene. I studieårene fire til seks vil studenter på studieløp Stavanger (Vestlandslegen) få Stavanger som studiested. 

Studieløpet i Stavanger og studieløpet i Bergen har noe ulik rekkefølge på fag, praksis og undervisning. Læringsutbyttet er likevel det samme for begge studieløpene, og skal gi deg de nødvendige kunnskapene du trenger for å bli en god lege.  

Emner på Vestlandslegen 

Se alle emner på medisinstudiet her (Vestlandslege-emner nederst) 

Les mer om hvordan det er å studere medisin ved UiB her

Studiehverdag 

Som student på Vestlandslegen kommer du til å ha praksis i Stavangerområdet, ved Stavanger universitetssjukehus og i nærliggende kommuner.    

I praksisperioden skal du være med å gjøre flere oppgaver tilpasset ditt kompetansenivå. Utplasseringene skal være lenge på samme sted slik at du kan tas inn i daglig drift på avdelingene.   

Du vil få tilbud om en moderpost, en avdeling du kan komme til når du vil, også utenom undervisning. Her får du delta i daglig drift av en sykehusavdeling. Du får din egen mentor på avdelingen som er ansvarlig for deg, men alle ansatte på avdelingen vil vite hvem du er og hvilke oppgaver du kan bidra med. 

Undervisning, ferdighetstrening og andre studieaktiviteter kommer i stor grad til å finne sted på det nybyggede Stavanger universitetssjukehus. Studenter vil derfor ha tilgang til flotte lokaler og andre treningsfasiliteter under studiet.  

Når du flytter til Stavanger, kan fakultetet dekke utgifter ved flyttingen med inntil 6000 kr. Du får også mulighet til å søke om studentbolig via Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS). I tillegg til studentboliger, tilbyr SiS også blant annet rimelig treningsmedlemsskap, gode helsetilbud og støtte til studentorganisasjoner. Les om alt SiS kan tilby deg her

Opptakskrav og søknadsfrist 

For å søke dette studieprogrammet må du ha generell studiekompetanse og MEROD:

  • Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2)
  • Fysikk 1
  • Kjemi 1 og 2

Søknadsfristen er 15. april. Søk her!

Spørsmål om studiet? 

Telefon: +47 55 58 64 00 (open 12.00 - 14.00 hverdager) 

E-post: info.med@uib.no 

Allerede student på medisinstudiet ved UiB? Les egen info om Vestlandslegen her! (krever innlogging)