Hjem
Click

Institutt for geografi

 

Geografifaget er opptatt av sammenhenger og prosesser knytt til natur og samfunn, lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Utdanning og forskning ved instituttet er organisert i fem fagretninger:

GIS

Vil du bli ny GIS-ambassadør ved UiB?

Hva med å få betalt for å lære mer om GIS og Esri-programvare? Geodata søker nå studenter ved UiB til fleksibel og lærerik deltidsjobb som GIS-ambassadør.

Semesterstart

Semesterstart og undervisning ved Institutt for geografi høsten 2017

Velkommen til et nytt semester med geografistudier!

Ny doktorgrad

Isbreer som røper hemmeligheter om fortidens klima

Henrik Løseth Jansen disputerer torsdag 29. juni 2017 for PhD-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen «Late Glacial and Holocene glacier fluctuations and climatic implications in sub-arctic northern Norway».

Fullført mastergrad

Gratulerer med mastergrad i geografi!

20 studentar fullførte ein mastergraden i geografi vårsemesteret 2017. Vi gratulerer alle med fullført grad, takkar for tida vi har hatt saman på Institutt for geografi og ynskjer lykke til vidare!

Masterprosjekt

Forslag til nye masterprosjekt i geografi

Som masterstudent får du jobbe med ditt eget masterprosjekt og du har en faglig veileder ved instituttet. Lurer du på hva du skal studere i masteroppgaven og hvem som kan veilede? Her presenterer veiledere ved Institutt for geografi sine faglige interessefelt og gir forslag til masterprosjekt som...

Geografi og karriere

"Det heilskaplege perspektivet på verda ein får gjennom geografifaget gjer at ein vert bevisst på kompleksiteten på ein stad og i eit samfunn. Slik står ein betre rusta når ein skal planleggja og utvikle samfunn".

Even Vaular, samfunnsutviklar i Fedje kommune