Hjem
Click

Institutt for geografi

 

Geografifaget er opptatt av sammenhenger og prosesser knytt til natur og samfunn, lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Utdanning og forskning ved instituttet er organisert i fem fagretninger:

Utveksling
aug 25

Informasjonsmøte om utveksling

Fristen for å søke utveksling med utreise våren 2017 er 1. september. I høve fristen inviterer vi til informasjonsmøte om utveksling for geografistudentar.

Ny bok

Tjenester og det grønne skiftet

Forskernettverket Green Economy med redaktørene Andrew Jones, Patrik Ström, Brita Hermelin og Grete Rusten har nå lansert sin nye bok om tjenesters rolle til det grønne skiftet.

Utveksling

Et år i Lyon

Ettersom jeg er en kontrollfreak, ville jeg ha alt klart til jeg reiste ned. Det viste seg å være relativt forgjeves, da Frankrike er et land der man må ta det litt som det kommer. Det blir du vant til, så slapp av og ta deg en kaffe mens du venter på at franskmennene kommer tilbake fra lunsj.

Formidling

"The Future of Water" på Netflix

Netflix har kjøpt Terje Tvedts film "En reise i vannets fremtid". Den ligger ute under navnet “The Future of Water”

Mastergrad

Gratulerer med mastergrad i geografi!

14 studentar på masterprogramma i geografi og Development Geography leverte masteroppgåvene sine innan fristen 18. mai.

Geografer i arbeidslivet

"Det heilskaplege perspektivet på verda ein får gjennom geografifaget gjer at ein vert bevisst på kompleksiteten på ein stad og i eit samfunn. Slik står ein betre rusta når ein skal planleggja og utvikle samfunn".

Even Vaular, samfunnsutviklar i Fedje kommune

 

Seniorrådgiver/arealplanlegger i Forsvarsbygg

Geografifagets bredde når det gjelder samfunnstemaer, blandingen av natur- og samfunnskunnskap, opplæring i praktiske ferdigheter på kart- og GIS-siden og fokuset på planlegging som sosiale og politiske prosesser er midt i blinken for en arealplanlegger.
Cato Johansen
Seniorrådgiver/arealplanlegger i Forsvarsbygg