Hjem
Click

Institutt for geografi

 

Geografifaget er opptatt av sammenhenger og prosesser knytt til natur og samfunn, lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Utdanning og forskning ved instituttet er organisert i fem fagretninger:

Feltkurs

Fann stor bestand av raudlista art

I forrige veke var bachelporstudentane som spesialiserer i miljø- og landskapsgeografi på feltkurs til Rosendal.

Publisering

Benjamin Robson nominert til publikasjonspris

Stipendiat i naturgeografi, Benjamin Aubrey Robson, er nominert til SV-fakultetets publikasjonspris for “Automated classification of debris-covered glaciers combining optical, SAR and topographic data in an object-based environment”.

Publisering

Haarstad og Wanvik publiserer i topptidsskrift

Håvard Haarstad og Tarje Wanvik har fått akseptert en artikkel i Progress in Human Geography, et av de øverst rangerte tidsskriftene i geografifaget.

Feltkurs

Geografistudenter studerer Stavangerregionen

Stavanger viste seg fra sin aller beste side da 25 studenter og tre veiledere fra institutt for geografi fra Universitetet i Bergen besøkte byen på feltkurs i mai. Med strålende sol og kvikksølvet boblende rundt 26 grader var det liten grunn til å sitte inne - skulle man trodd.

Studere geografi

Geografi er aktuelt, spennande og meiningsfullt

- Det beste med å vere geografistudent er at du heile tida lærer om tema som er samfunnsaktuelle og som påverkar menneska på jorda. Og geografistudentane er ein gjeng engasjerte menneske som vil lære nye ting og utvikle seg.

Geografer i arbeidslivet

"Det heilskaplege perspektivet på verda ein får gjennom geografifaget gjer at ein vert bevisst på kompleksiteten på ein stad og i eit samfunn. Slik står ein betre rusta når ein skal planleggja og utvikle samfunn".

Even Vaular, samfunnsutviklar i Fedje kommune