Aarebrotforelesningen

Her kan du se Aarebrotforelesningen direkte

Gå ikke glipp av Aarebrotforelesningen 2020. UiB og NRK.no streamer forelesningen søndag 19. januar.

Aarebrotforelesningen 2020

Aarebrotforelesningen sendes direkte på nett søndag fra klokken 19.00.
Produsent:
UiB

Hovedinnhold

Aarebrotforelesningen 2020 holdes av professor i rettshistorie Jørn Øyrehagen Sunde. Gjennom forelesningen får vi 1000 år med rettshistorie på 200 minutter – og blant annet svar på hvorfor demokratiet er under press i dag.

- Vi gleder oss til å ønske velkommen til Universitetsaulaen, både til dem som kommer, og til alle som skal følge forelesningen på NRK.no og UiB.no, sier Dag Rune Olsen, rektor ved Universitetet i Bergen.

Jørn Øyrehagen Sunde skal snakke om rettshistorien tilbake fra 1100-tallet, og hvordan ny kommunikasjonsteknologi har påvirket statsdannelsen frem til i dag.

Selve forelesningen foregår i Universitetsaulaen i Bergen søndag 19. januar klokken 19.00. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Dørene åpner klokken 18. De som ikke har mulighet til å se forelesningen i Bergen kan få den med seg på nett - øverst i bildet i denne saken, eller på nrk.no.

Spørsmål på Twitter

Forelesningen deles opp i fire deler, og mot slutten av hver del vil Sunde svare på spørsmål fra Twitter. I siste del av forelesningen vil han dessuten ha med seg professor emeritus Gunnar Skirbekk, professor emeritus Jan Frithjof Bernt og professor Ragna Aarli til å diskutere samt svare på spørsmålene.

- For å delta i diskusjon om det som blir sagt, og stille spørsmål til Sunde og de andre professorene, bruker man emneknaggen #aarebrot20, sier Olsen.

Studenter ved UiB vil bidra med underholdning i løpet av kvelden. Studentkoret «Sirenene» skal synge, og studentteateret «Immaturus» skal opptre med korte stykker der de presenterer absurde lover vi har hatt i Norge gjennom historien.

- Vi er glade for at studentene også deltar aktivt under Aarebrotforelesningen, og jeg er trygg på at dette blir en kveld med både underholdning, engasjement og en solid dose kunnskap, sier UiB-rektoren.