Hjem
Aktuelt
Nyhet

UiB Innsikt til HF-biblioteket

Denne høsten legges UiB Innsikt for første gang til Universitetsbiblioteket. – Vi tror det kan gi en mer uformell ramme rundt disse arrangementene, sier rektor Margareth Hagen.

Universitetsbibliotek for humaniora
Arrangementene i UiB Innsikt-serien er gratis og åpne for alle.
Foto/ill.:
Ragnhild Osnes Legreid, UiB

Hovedinnhold

Lørdag 5. november inviterer rektor til høstens første UiB Innsikt. Arrangementsserien har tidligere blitt arrangert i Tårnsalen og i Universitetsaulaen, men i høst er arrangementene flyttet til Universitetsbiblioteket for humaniora.

– Vi har valgt å legge UiB Innsikt til Universitetsbiblioteket denne høsten fordi vi tror det kan gi en mer uformell ramme rundt disse arrangementene. Vi håper mange vil ta turen innom biblioteket for en kopp kaffe og ny innsikt fra panelene våre, sier rektor Margareth Hagen.

Energikrise i Europa

Seminarserien UiB Innsikt skal gi dybde og perspektiv til tema der kunnskapen er vesentlig for å forstå rekkevidden og konsekvensene for folk og samfunn, både lokalt og internasjonalt.

Serien blir arrangert i samarbeid med Studentersamfunnet i Bergen, og i høst er også Norsk klimastiftelse med på laget. Tema for høstens møteserie er energi og den pågående energikrisen i Europa.

– Vi glade for å kunne ha med oss Klimastiftelsen i programkomiteen. Energikrisen vi står i nå er komplisert, og veien ut er tett knyttet til løsningene på klimakrisen, sier Hagen.

Energi som våpen

Lørdag 5. november tar panelet for seg krigen mellom Russland og Ukraina, og hvordan energi brukes som våpen i konflikten.S

Her kan du lese mer om høstens program.

Arrangementene er gratis og åpne for alle.

Velkommen!