Hjem
Bergensnettverket for kvinner i filosofi
BNKFs Årbok

Årboken 2020

I denne årboken publiserer vi tre seminarinnlegg og et bidrag fra masterstudent-workshopen. De tre seminarbidragene ble for første gang fagfellevurdert, mens det fjerde bidraget fikk grundige tilbakemeldinger på workshopen.

Omslaget på Årbpken 2020 (lys lilla
Foto/ill.:
UiB, FoF

Hovedinnhold

Vår-semesteret 2020 går mot slutten og vil sannsynligvis bli husket av mange som svært uvanlig. Restriksjonene som fulgte etter utbruddet av Korona-pandemien endret våre liv på en drastisk og dramatisk måte. De hadde konsekvenser for våre hverdagsliv, både hjemme, på arbeid og sosialt. Og, kjære medlemmer, selvsagt påvirket også dette oss; dessverre kunne vi ikke møtes så ofte til våre interessante diskusjoner på seminarene eller til sosiale sammenkomster på lunsjmøtene.

Derfor er det en stor glede for meg å avslutte dette uvanlige semesteret med publisering av Årboken 2020. På denne måten revitaliseres også en tradisjon i BNKF. Da nettverket ble grunnlagt for over ti år siden, var intensjonen at årboken skulle dokumentere nettverkets aktiviteter og publisere innleggene som ble fremlagt på seminarene. I denne årboken publiserer vi tre seminarinnlegg og et bidrag fra masterstudent-workshopen. De tre seminarbidragene ble for første gang peer reviewed, mens det fjerde bidraget fikk grundige tilbakemeldinger på workshopen Jeg vil takke de stimulerende forfatterne Tina Firing, Ragnhild Hogstad Johrdal, Nadia Mehdi og Caroline Stampone samt våre fagfeller Steinar Bøyum, Sofie Lekve og Jesse Tomalty.

Jeg vil også takke mine samarbeidspartnere Gro Rørstadbotten og Vibeke Andrea Tellmann, samt vår assistent Špela Vidmar og nettansvarlig Vigdis Kvam. Uten disse medarbeiderne ville ikke organisering, arrangering av lunsjmøtene, seminarene og årboken vært mulig. Tusen takk for hardt arbeid.

Sist, men ikke minst, takk til alle medlemmene for deltakelse i våre diskusjoner, for å dele tanker og ideer, og for hyggelige og sosiale sammenkomster som det forhåpentligvis vil kunne være mulig å gjennomføre i nær fremtid.

 

De beste hilsener fra Jasmin Trächtler

Bergen 9. juni 2020