Hjem

Centre for Cancer Biomarkers

Collage of photos from CCBIO situations; research, teaching, symposia.

Centre for Cancer Biomarkers (CCBIO) er et senter for fremragende forskning (SFF) ved Det medisinske fakultet ved UiB. Senteret arbeider med nye kreftmarkører og målrettet behandling og fokuserer særlig på mekanismer knyttet til hvordan kreftceller påvirkes av mikromiljøet i svulstene, og den betydning dette har for kreftspredning og dårlig prognose. Senterleder er professor Lars A. Akslen, Klinisk Institutt 1.

Merk at CCBIOs engelske websider er hovednettsidene til CCBIO, og du finner mye mer informasjon der og flere nyhetssaker. Webkalenderen (nederst på denne siden) derimot blir oppdatert på både norsk og engelsk web.

Hurtiglenker:

CCBIOs Principal Investigators og prosjekter; Lars A. Akslen, Donald Gullberg, Karl-Henning Kalland, Rolf K. Reed, Oddbjørn Straume, Bjørn Tore GjertsenJames Lorens og Gynekologisk kreft

CCBIOs Associate Investigators

CCBIOs utgivelser av nyhetsbrev

CCBIOs årsrapporter

CCBIOs seminarserie 

CCBIOs forskerskole for kreftforskning

Introduksjonsvideo om CCBIO

Kreftbehandling
Lars Akslen med mikroskop på sitt kontor

Kreftens sporhunder

Lars A. Akslen i Centre for Cancer Biomarkers undersøker kreftens unike fingeravtrykk for å skreddersy behandling til den enkelte.

CCBIO | SYMPOSIUM
Thomas F. Meyer

– Klamydia kan føre til kreft

Bakterier som klamydia kan endre celler og føre til kreft. Det kom frem under Centre for Cancer Biomarkers (CCBIO) sjette årlige symposium på Solstrand.

Lær om kreftceller på en annerledes måte
Mange identiske kloner av Fråtse-Frida

Oppsøkende populærvitenskapelig teater

CCBIO tilbyr unik undervisning til skoleklasser i form av skuespill, eller høyst underholdende foredrag for annet publikum. Lær om kreftceller på en veldig annerledes måte!