Hjem
Christiekonferansen
Christiekonferansen 2020

Tema for Christiekonferansen 2020: Den nye økonomien

Nye økonomiske forretningsmodeller og trender påvirker oss, både som samfunn og individ. Den teknologiske utviklingen endrer på en fundamental måte hvordan mennesker og bedrifter samhandler og markeder fungerer. På Christiekonferansen 27. april 2020 går vi i dybden.

John van Reenen, Eva Joly og Joachim Dyfvermark
(F.v.) Økonomiprofessor ved MIT John van Reenen, korrupsjonsjeger Eva Joly og reporter i SVT Joachim Dyfvermark kommer til Christiekonferansen 27. april 2020. Årets tema er "Den nye økonomien".
Foto/ill.:
UiB

Den «nye økonomien» fører til mange såkalte «super-star»-bedrifter. Google er i dag mye mer enn en søkemotor, og Amazon er mer enn en nettbokhandel. Kan vi se for oss at nærbutikken blir erstattet av en internasjonal superstjerne som leverer alt vi trenger på døren?

Utviklingen gir oss fantastiske muligheter, potensielt store effektivitetsgevinster, men endrer også samfunnet og gjør oss mer sårbare på en rekke områder.

Hva gjør denne utviklingen med den nordiske samfunnsmodellen og tillitssamfunnet? Hvordan skal vi sikre at skattegrunnlaget for velferdsstaten ikke undergraves, og at våre personlige data beskyttes? Gjør denne utviklingen oss mer sårbare for korrupsjon og svindel?

Du møter blant andre økonomiprofessor fra MIT John van Reenen, korrupsjonsjeger Eva Joly, vitenskapsformidler Jo Røislien, reporter i SVTs "Uppdrag Granskning" og samfunnsøkonom Maria Schumacher Walberg.  

PÅ CHRISTIEKONFERANSEN:

  • møter du forskere, næringslivsledere og eksperter på økonomi og trender
  • får du presentert spennende case fra forskning og næringsliv
  • åpner vi universitetsmuseet og inviterer deg til en eksklusiv utstilling

Konferansen ledes av journalist og forfatter Kari Birkeland.

Påmeldingen starter i februar 2020 og programmet oppdateres jevnlig.

Spørsmål? Kontakt oss på christiekonferansen@uib.no