Hjem
Christiekonferansen
Christiekonferansen 2021

Tema for Christiekonferansen 2021: Den nye økonomien

Nye økonomiske forretningsmodeller og trender påvirker oss, både som samfunn og individ. Den teknologiske utviklingen endrer på en fundamental måte hvordan mennesker og bedrifter samhandler og markeder fungerer. Årets Christiekonferanse er i samarbeid med Norges Handelshøyskole (NHH) og finner sted tirsdag 27. april 2021.

John van Reenen, Eva Joly og Joachim Dyfvermark
(F.v.) Økonomiprofessor ved MIT John van Reenen, korrupsjonsjeger Eva Joly og reporter i SVT Joachim Dyfvermark kommer til Christiekonferansen 27. april 2021. Årets tema er "Den nye økonomien".
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Den «nye økonomien» fører til mange såkalte «super-star»-bedrifter. Google er i dag mye mer enn en søkemotor, og Amazon er mer enn en nettbokhandel. Kan vi se for oss at nærbutikken blir erstattet av en internasjonal superstjerne som leverer alt vi trenger på døren?

Utviklingen gir oss fantastiske muligheter, potensielt store effektivitetsgevinster, men endrer også samfunnet og gjør oss mer sårbare på en rekke områder.

Hva gjør denne utviklingen med den nordiske samfunnsmodellen og tillitssamfunnet? Hvordan skal vi sikre at skattegrunnlaget for velferdsstaten ikke undergraves, og at våre personlige data beskyttes? Gjør denne utviklingen oss mer sårbare for korrupsjon og svindel?

Du møter blant andre økonomiprofessor fra MIT John van Reenen, korrupsjonsjeger Eva Joly, finansminister Jan Tore Sanner, skattedirektør Nina Schanke Funnemark, vitenskapsformidler Jo Røislien, reporter i SVTs "Uppdrag Granskning" og samfunnsøkonom Maria Schumacher Walberg.

PROGRAM: Se oppdatert program 

Den digitale Christiekonferansen er gratis og ledes av journalist Guri Solberg.

Spørsmål? Kontakt oss på christiekonferansen@uib.no