Hjem

Senter for internasjonal helse

Studenter som drikker kaffe utenfor SV-fakultetet

Velkommen til Senter for internasjonal helse

**For mer informasjon og nyheter fra SIH, se de engelske sidene.

SIH holder til i Overlege Danielsens hus, Årstadveien 21.

CIH information blog - for ansatte

Forskningsdagene i Bergen 2019

Søknader for utenlandsopphold frist 25. sept. - sende søknad til Daniel.Gundersen@uib.no

SIH vil utdanne studenter i global helse. Senter samarbeider med partnere ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin og Det medisinske fakultet, så vel som tverrfakultært med institutt og fakultet ved hele Universitetet i Bergen, og med mange andre nasjonale og internasjonale institusjoner. SIH er vertskap for et Senter for fremragende forsking; Centre for Intervention Science in Maternal and Child Health (CISMAC) og også for Norsk forum for global helse og Global Health Norway

For mer informasjon og nyheter fra SIH, se de engelske sidene.

finansiering av global helseforskning
GlobVac

Bistandsaktuelt artikle: Hvor er global helseforskning i statsbudsjettet?

Frode Forland (FHI, UiT), Karerini T. Storeng (UiO) og Bente E. Moen (UiB) skriver i Bistandsaktuelt: Til tross for Norges betydelige satsning på global helse i neste års statsbudsjett, er det ingen garanti om videre offentlig finansiering av norsk forskning på dette feltet. Forum for Global...

forskning barn helse
asthma medicine

Fars ungdomsfedme øker astmarisiko hos barn

MED rapportere at gutter som er overvektige i førpuberteten har dobbelt så høy risiko for å få barn med astma enn andre. Det viser UiB-studie.

Åpne nettkurs fra UiB høsten 2019
Bilde av fire moocs UiB tilbyr på Futurelearn

Studer på nett med UiB

Denne høsten har du flere muligheter enn noen gang til å ta gratis nettkurs fra Universitetet i Bergen (UiB). Det gir en unik anledning til å bygge kompetanse og utforske interesseområder gjennom kurs som er utviklet av UiBs fremragende fagmiljøer.

Nyhet | Forskning
Gravidmage sort/hvitt

Opprinnelsesland påvirker risiko for dødfødsel

Hver fjerde kvinne som føder i Norge kommer fra et annet land. Blant disse er det kvinner fra Pakistan og Sri Lanka som har størst risiko for dødfødsel, viser forskning av Eline Skirnisdottir Vik.