Hjem

Senter for internasjonal helse

Studenter som drikker kaffe utenfor SV-fakultetet

Velkommen til Senter for internasjonal helse


Reise sikkerhet: generelt - fra UD

10. des. SIH feirer sitt 30-års jubileum. Les mer.

SIH flytter tilbake til Overlege Danielsens hus, Årstadveien 21, 5. desember.

SIH vil utdanne studenter i global helse. Senter samarbeider med partnere ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin og Det medisinske fakultet, så vel som tverrfakultært med institutt og fakultet ved hele Universitetet i Bergen, og med mange andre nasjonale og internasjonale institusjoner. SIH er vertskap for et Senter for fremragende forsking; Centre for Intervention Science in Maternal and Child Health (CISMAC) og også for Norsk forum for global helse og Global Health Norway

For mer informasjon og nyheter fra SIH, se de engelske sidene.

debatt
BT debatt med Ingvild Fossgard Sandøy og Marte Emilie Sandvik Haaland

Utdanne og ansette mer helsepersonell

Slike kunne vi redusere mødre- og barnedødelighet skriver Ingvild Fossgard Sandøy og Marte Emilie Sandvik Haaland i en BT debatt.

Jubileumsseminar SIH
African Children outside in a rural area, looking at the photograper
des 10

From Past to Future

30 år med Senter for internasjonal helse markeres med et vitenskapelig seminar: "From Past to Future in Global Health". Refleksjoner etter 30 år med Senter for internasjonal helse, Universitetet i Bergen

BÆREKRAFTIG BARNDOM
Scott Drimie from Stellenbosch University and Marguerite Daniel from the University of Bergen after presenting their research project at University of Western Cape on Thursday 1 November 2018.

Om klimaendring og barnehelse

Hvordan påvirker endringer i klima barns helse? Det er utgangspunktet for et forskningssamarbeid mellom UiB og Stellenbosch University i Sør-Afrika.

Forskning
Syk mann med maske

Lave doser luftforurensing gir økt sykefravær

Forskning utført av Ane Johannessen ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin viser at til og med lave konsentrasjoner av luftforurensing forårsaker helsetrøbbel 20 år etter.

Nyhet
Studenter i gruppearbeid

-Kvoteordningen bør videreføres

Konsekvensene av at kvoteordningen ble stanset i 2015 er under evaluering.