Hjem
Institutt for økonomi

Nyhetsarkiv for Institutt for økonomi

Leiarane på SV-fakultetet kom saman på vakre Solstrand og tenkte høgt om dei neste fire åra for samfunnsfaga på UiB. Dekan Jan Erik Askildsen leiar framleis skuta, og med ny prodekan og visedekan, samt fem nye instituttleiarar, var det tida for å få fram nye tankar.
Institutt for økonomi arrangerte i samarbeid med Fagutvalget en kanonballturnering 8 september på Studentsenteret. Målgruppen for arrangementet var instituttets bachelorstudenter. Det var 100 påmeldte deltakere fordelt på 10 lag. Arrangementet ble avsluttet med pizza, premieutdeling og quiz på kantinen på Dragefjellet.
Godt oppmøte på instituttets fagdag for nye samfunnsøkonomi-studenter! På fagdagen fikk studentene nærmere innsikt om: Dagens jobbmuligheter for nyutdannede samfunnsøkonomer, Fagutvalgets rolle, og hvordan de fungerte som bindeledd mellom studenter og Institutt. Samfunnsøkonomene presenterte sin rolle som interesse- og arbeidstakerorganisasjon for samfunnsøkonomer. Studentene fikk deretter tre... Les mer
We welcome four, new employees to our Department: John Sæten Lilletvedt (PhD Candidate), Hedda Rytter Tveiten (PhD Candidate), Ingvild Hagen Lindalen (Seminar Coordinator) and Marc Goni (Associate Professor).All four started in August.
NHH together with UoB, are arranging the 48th EARIE Conference 27 - 28 August - Please join us.
Institutt for økonomi markerte den 16 juni at nye, dyktige studenter hadde fullført sin mastergrad våren 2021. Det ble både gaver, blomster og tale fra instituttleder Tommy S. Gabrielsen. Covid 19- retningslinjene med krav om utearrangement ødela på ingen måte stemningen. Hipp-hipp-hurra!
Den første fellesartikkelen fra Pandemisenteret som enhet har nå blitt publisert i tidsskriftet Scandinavian Journal of Public Health.
I flott vårvær gikk turen fra Instituttet til Fløyen med grilling ved Skomakerdiket. Dette ble en fin anledning til å møtes utenfor faglige plattformer, og på tvers av årskull. Praten gikk livlig, også om faglige spørsmål. Noen måtte tilbake til eksamenslesing og andre gjøremål, resten fortsatte til Rundemannen før retur byen. Julie og Astrid takker for trivelig og sosialt samvær, og håper enda... Les mer
Tema for årets heldigitale Christiekonferanse var økonomiske forretningsmodeller og trender som påvirker oss, både som samfunn og individ. Konferansen hadde over 900 påmeldte og programmet var både variert og spennende. Institutt for økonomi var sterkt representert på konferansen ved engasjerende innlegg fra både førsteamanuensis Eeva Mauring og stipendiat Nina Serdarevic, i tillegg var... Les mer
Med over 900 påmeldte var årets Christiekonferanse, som for første gang var åpen for alle, en suksess. På programmet var det flere fremtredende forskere, politikere og samfunns- og næringslivstopper, og flere av dem var tydelige på at det trengs et nytt skattesystem.
Dei tre splitter nye studieprogramma ved SV-fakultetet er mellom dei mest populære på UiB. Søknadstala er knallsterke for både lektorutdanninga i sosiologi, sivilingeniørutdanninga i informasjonsteknologi og økonomi, og bachelorprogrammet i kunstig intelligens.
I det siste tiåret har Kinas rolle i Afrika vokst - hovedsakelig som en handelspartner og investor. Men nå har Kina også begynt å ha en større politisk rolle i Afrika.
The Centre for Economic Policy Research (CEPR) is a network of economists who collaborate through the Centre on a wide range of policy-related research projects and dissemination activities.
Universitetet i Bergen lanserer i disse dager et flunkende nytt integrert masterprogram i IKT og økonomi (ITØK) som leder fram mot tittelen sivilingeniør.

Sider