Hjem

Digital kultur

Hovedinnhold

Studer digital kultur i Bergen

Digital kultur er studiet av sosiale, kulturelle, etiske og estetiske aspekter ved informasjons- og kommunikasjonsteknologi, med hovedfokus på digital kunst og kultur og på samspillet mellom kultur, samfunn og teknologi.

Hos oss lærer du å forstå og reflektere kritisk omkring teknologiens historie og kultur. Du får praktisk erfaring med å lage websider og andre kreative webprosjekter, og du lærer om estetiske uttrykk i digitale medier som elektronisk litteratur, digital kunst og dataspill.

Hos oss forsker bachelor-, master- og ph.d.-studenter bl.a. på hvordan nye teknologier brukes til å fortelle historier og skape kunst, på hva teknologi betyr for samfunnet, på hvordan mennekser og maskiner samhandler, på dataspill og digital kunst og mye mer. Miljøet har et Senter for framragende forskning, Senter for digital fortelling (CDN), som starter opp sommeren 2023. Her blir det mange aktiviteter, og det blir mange aktiviteter her også for studenter, og god støtte for studenter som er interessert i forskningen ved senteret.

De fleste skriver teoretiske og analytiske oppgaver, men noen studenter utvikler websider eller programvare eller lager kreative prosjekter til bachelor- eller masteroppgaven.

NY PODCAST OM DIGITAL FORTELLING
Off Center logo

Senter for digitale fortellinger slipper podcasten Off Center

Senter for digitale fortellinger lanserer podcastserien Off Center, med senterleder Scott Rettberg som vert. Nye episoder kommer hver fjortende dag. Les mer og finn ut hvor du kan høre podcasten.

Tildeling
Gabriele de Seta mottek TMS-stipend i Universitetsaulaen i Bergen.

Skal undersøke mytene vi skapar om algoritmer

Gabriele de Seta har motteke eit stipend frå Trond Mohn-stiftelsen for å forske på folkeleg reaksjonar på maskinmetodar.

Nyheter
Jill Walker Rettberg

Korleis tek KI vare på Kardemomme By?

Jill Walker Rettberg skriver om korleis amerikansk og engelskspråkleg kunstig intelligens kan overskugge kulturarv frå andre delar av verda.

Nyheit
CDN Director, Scott Rettberg

The Economist om kyborgforfattarskap og skrivesamarbeid

Professor Scott Rettberg kommenterar på bruken av KI som medforfattarar.

Teknologi og etikk
Marlene Louise Myrtvedt tar bachelorprogrammet i digital kultur.

Hvorfor du bør studere digital kultur

– Teknologi former samfunnet og kulturen vår mer og mer. Vi trenger virkelig folk som kan forstå teknologien og hvordan den skal brukes, sier professor i digital kultur, Jill Walker Rettberg.

Reise på utveksling med NORDPLUS

NORDPLUS-nettverket i digital kultur gir deg muligheten for å få støtte til å studere praktiske og teoretiske emner i digital kultur i Sverige eller Danmark og teoretiske emner på masternivå i Finland. Vi har også ERASMUS-avtaler med forskjellige europeiske universiteter, eller du kan lage ditt eget utvekslingsopplegg selv.

For mer informasjon om hvordan reise på utveksling, kontakt studieveileder for digital kultur, studieveileder@lle.uib.no.