Hjem

Digital kultur

Studer digital kultur i Bergen

Digital kultur er studiet av sosiale, kulturelle, etiske og estetiske aspekter ved informasjons- og kommunikasjonsteknologi, med hovedfokus på digital kunst og kultur og på samspillet mellom kultur og teknologi.

Hos oss lærer du å forstå og reflektere kritisk omkring teknologiens historie og kultur. Du får praktisk erfaring med å lage websider og andre kreative webprosjekter, og du lærer om estetiske uttrykk i digitale medier som elektronisk litteratur, digital kunst og dataspill.

Hos oss forsker bachelor-, master- og ph.d.-studenter bl.a. på hvordan norske forfattere tenker rundt ebøker, på hvordan folk flest forstår personvern, på bruk av dataspill i skolen, på kinetisk poesi, på digitale metoder i humaniora, på twitterpolitikk, på brukergrensesnitt i apper for nettdating, på overvåkning, visuell selvrepresentasjon på nettet og på haptiske grensesnitt som ikke bruker skjerm og tastatur.

De fleste skriver teoretiske og analytiske oppgaver, men noen studenter utvikler websider eller programvare eller lager kreative prosjekter til bachelor- eller masteroppgaven.

Prisvinnende bok
Mann i dress står foran hekk og holder en gjennomsiktig pris.

Scott Rettberg vant Hayles-prisen for boken "Electronic Literature"

The N. Katherine Hayles Award for Criticism of Electronic Literature for 2019 ble tildelt Scott Rettberg, professor i digital kultur ved UiB, for boken Electronic Literature.

Professor II digital kultur
NIck Montfort portrait

Nick Montfort, MIT-professor i digitale medier, utnevnt til professor II ved UiB Digital Culture

Vi er glade for å kunngjøre utnevnelsen av Nick Montfort, professor i digitale medier ved MIT, til en ansettelse som professor II med UiB Digital Culture. Montfort er kjent som både en kreativ forfatter og som kritiker og teoretiker av digitale medier.

forsking | digital kultur
Chatbot skal hjelpe pasienter

Snakkande maskiner skal hjelpe pasientar

Kan snakkande maskiner gjere møte med helsevesenet betre? Vil pasientane oppleve slike maskiner som nyttige, og vil dei ha tillit til dei? Dette er spørsmål Henning Skarbø, stipendiat i digital kultur, skal finne ut av.

Teknologi og etikk
Marlene Louise Myrtvedt tar bachelorprogrammet i digital kultur.

Hvorfor du bør studere digital kultur

– Teknologi former samfunnet og kulturen vår mer og mer. Vi trenger virkelig folk som kan forstå teknologien og hvordan den skal brukes, sier professor i digital kultur, Jill Walker Rettberg.

Reise på utveksling med NORDPLUS

NORDPLUS-nettverket i digital kultur gir deg muligheten for å få støtte til å studere praktiske og teoretiske emner i digital kultur i Sverige eller Danmark og teoretiske emner på masternivå i Finland. Vi har også ERASMUS-avtaler med forskjellige europeiske universiteter, eller du kan lage ditt eget utvekslingsopplegg selv.

For mer informasjon om hvordan reise på utveksling, kontakt studieveileder for digital kultur, studieveileder@lle.uib.no.