Hjem

Digital kultur

Hovedinnhold

Studer digital kultur i Bergen

Digital kultur er studiet av sosiale, kulturelle, etiske og estetiske aspekter ved informasjons- og kommunikasjonsteknologi, med hovedfokus på digital kunst og kultur og på samspillet mellom kultur, samfunn og teknologi.

Hos oss lærer du å forstå og reflektere kritisk omkring teknologiens historie og kultur. Du får praktisk erfaring med å lage websider og andre kreative webprosjekter, og du lærer om estetiske uttrykk i digitale medier som elektronisk litteratur, digital kunst og dataspill.

Hos oss forsker bachelor-, master- og ph.d.-studenter på temaer som hvordan norske forfattere tenker rundt ebøker, hvordan folk flest forstår personvern, bruk av dataspill i skolen, kinetisk poesi,  digitale metoder i humaniora, twitterpolitikk, brukergrensesnitt i apper for nettdating, overvåkning, visuell selvrepresentasjon på nettet og haptiske grensesnitt som ikke bruker skjerm og tastatur.

De fleste skriver teoretiske og analytiske oppgaver, men noen studenter utvikler websider eller programvare eller lager kreative prosjekter til bachelor- eller masteroppgaven.

PRISEN FOR UNGE FORSKERE 2021
Gabriele de Seta - vinner av Prisen for unge forskere 2021

Forsker på hvordan kunstig intelligens påvirker livene våre

Gabriele de Seta forsker på hvordan vi samhandler med digitale medier i hverdagen. Nå får han Prisen for unge forskere for sitt fremragende arbeid.

Nyhet
Personer sitter rundt et bord

Rollespill om etikk og teknologi på AI-konferanse

Ettersynsing begynte som et praktisk masterprosjekt i digital kultur. Noen måneder seinere ble det tatt i bruk på NORAs konferanse for AI-forskere og fagfolk.

analyse av sosiale medier
Jill Walker Rettberg

Har utviklet en ny metode for å analysere sosiale medier

Vet du hvor personopplysningene du legger igjen i apper og sosiale medier blir brukt? En ny metode utviklet av professor Jill Walker Rettberg bidrar til å kartlegge akkurat det.

Prisvinnende bok
Mann i dress står foran hekk og holder en gjennomsiktig pris.

Scott Rettberg vant Hayles-prisen for boken "Electronic Literature"

The N. Katherine Hayles Award for Criticism of Electronic Literature for 2019 ble tildelt Scott Rettberg, professor i digital kultur ved UiB, for boken Electronic Literature.

Teknologi og etikk
Marlene Louise Myrtvedt tar bachelorprogrammet i digital kultur.

Hvorfor du bør studere digital kultur

– Teknologi former samfunnet og kulturen vår mer og mer. Vi trenger virkelig folk som kan forstå teknologien og hvordan den skal brukes, sier professor i digital kultur, Jill Walker Rettberg.

Reise på utveksling med NORDPLUS

NORDPLUS-nettverket i digital kultur gir deg muligheten for å få støtte til å studere praktiske og teoretiske emner i digital kultur i Sverige eller Danmark og teoretiske emner på masternivå i Finland. Vi har også ERASMUS-avtaler med forskjellige europeiske universiteter, eller du kan lage ditt eget utvekslingsopplegg selv.

For mer informasjon om hvordan reise på utveksling, kontakt studieveileder for digital kultur, studieveileder@lle.uib.no.