Hjem

Allmenn litteraturvitenskap

Hovedinnhold

Lesing

Vil du studere litteraturvitenskap? 

Allmenn litteraturvitenskap er for det første et allment fag, altså ikke innrettet mot én spesiell nasjons litteratur, men mot litteratur, eller fenomenet litteratur, i sin alminnelighet. Det søker å kaste nytt lys ikke bare over én særskilt nasjonallitteratur, ett forfatterskap eller ett verk, men over utvalgte aspekter ved fenomenet litteratur, slik vi i vår kulturkrets kjenner det fra den greske antikken til i dag.

Allmenn litteraturvitenskap er et tilbud til deg som er interessert i litteratur og gjerne vil lære mer om litterær analyse, tolkning, litteraturhistorie – og litteraturteori. Her studeres både klassiske verk og moderne forfattere.

karriere
Nora Nordskar Hoel på tur i skogen

Meningsfullt og gøy med jobb på bibliotek

Bokglade Nora drømte om å jobbe i forlag, men i dag kan hun ikke se for seg et mer givende sted å arbeide med litteratur enn på biblioteket.

litteraturvitenskap
Anna Fredsvik

– Bergen er en utrolig kul litteraturby

Anna har alltid vært veldig interessert i litteratur, så å studere litteraturvitenskap var et opplagt valg for henne. Etter studiene ønsker hun å jobbe med tekst og litteratur i forlag eller tidsskrift.

UiB alumni
Portrettfoto: Charlotte Myrbråten

Fra teateret til biblioteket

Charlotte Myrbråten har studert teatervitenskap og skrev masteroppgave om feminisme. Veien videre gikk fra teateranmeldelser og tidsskriftet Fett til Bergen offentlige bibliotek.