Geofysikk

Nyhetsarkiv for Geofysikk

VISTA-senteret er et tverrfaglig forskningssenter finansiert av Det Norske Videnskaps-Akademi (DNVA).
Geofysikkgruppen bidrar til Senter for Forskningsbasert Innovasjon (SFI) DigiWells
Geofysikkgruppen (Rolf Mjelde) har vært involvert i GoNorth. GoNorth (Geosciences in the Northern Arctic) er et norsk geovitenskapelig prosjekt for utforskning av Polhavet. 13 norske institusjoner deltar, og det jobbes med å etablere et bredt internasjonalt samarbeid.
Svalex-kurset ble gjennomført fra 2001 til 2014. Geofysikkgruppen har vært en aktiv bidragsyter til dette kurset.
21. mars skjedde et relativt kraftig jordskjelv like utenfor kysten av Bergen. Denne begivenheten ble følt i store deler av Norge.
Ti geofysikk bachelor- og masterstudenter deltok på et feltkurs i Kiel (Tyskland) i august.
Den 15. desember 2021 forsvarte Kristian Jensen sin avhandling om seismisk modellering og avbildning.
Nylig ble to nye EU Horizon Europe (det nye EU-forsknings- og innovasjonsprogrammet) prosjektforslag, Geo-INQUIRE og Skills4EOSC, tildelt av EU-kommisjonen. EPOS (European Plate Observing System) ved Institutt for geovitenskap, UiB, har vært sterkt involvert i forberedelsene til disse to forslagene og vil delta aktivt i begge prosjektene i årene som kommer.
Teknologi, miljø, bærekraft, hav, utdanning, omstilling og fremtidssamfunnet er fokus når MatNat-fakultetet og Marineholmen forskningspark ønsker velkommen til folkefest for hele byen.
Invitation to the EPOS-Norway (EPOS-N) Final Workshop sharing the outcomes and achievements of the EPOS-N project in the areas of Solid Earth data integration and e-infrastructure, and Solid Earth monitoring in the Artic.
Modeling and inversion of seismic data using multiple scattering, renormalization and homotopy methods.
Effekten av magmatiske intrusjoner på temperaturhistorikk og diagenese i sedimentære bassenger og petroleumsystemer.
Forskarar veit lite om kva som skapar dei djupe jordskjelva, som oppstår så djupt som 670 kilometer under jordskorpa. Ein ny vitskapleg artikkel gjev oss ei djupare forståing av jordskjelva.
Kunngjøring av valg for Institutt for geovitenskap for alle grupper. Gruppe B og D for perioden 1.8.2021-31.7.2022, gruppe A og C for perioden 1.8.2021-31.7.2025
The EPOS-Norway Annual Workshop of 2019 took place in Bergen, Wednesday 23 January to Thursday 24 January. This year's venue was the Radisson Blu Royal Hotel at Bryggen. The workshop brought together more than fifty participants: partners and external parties related to the project, as well as anyone interested in learning more about EPOS-Norway.