Hjem
Mediebruksgruppen
Seminar

Imaginaries of Problematic Places: Everyday Life and Violence in Malmö, Sweden

Dette seminaret tar for seg empirisk forskning på ungdommers hverdagsliv i Rosengård, Malmö - en bydel som har blitt internasjonalt kjent for å være voldelig.

Image of man biking
Foto/ill.:
Katharina Wuropulos

Hovedinnhold

Om seminaret

Dette seminaret vil presentere resultatene av Katharina Wuropulos sitt doktorgradsprosjekt om ungdommers hverdag i Malmø og den sentralt beliggende bydelen Rosengård som har blitt (internasjonalt) kjent for å være et voldelig sted. Bruken av våpen som håndgranater og forekomsten av skyting og knivstikking har trukket oppmerksomheten til nasjonal og global offentlighet. Området er kategorisert som et «utsatt område» av svensk politi. Av en bredere offentlighet blir dette området og områder som ligner i sosial struktur ofte forestilt seg som "ikke-gå-områder" eller "ikke-go-soner". I norske medier har vold i Sverige blitt omtalt med begrepet "svenske tilstander". I Wuropulos' avhandling undersøkte hun den sosiomaterielle sammenstillingen av det "eksponerte området" ved å 1) demontere den imaginære "forbudet-sonen" og 2) gi et innblikk i ungdommens hverdag i Rosengård i Malmö.

Meld deg på seminaret på epost til Lene Angelskår. Seminaret vil foregå på engelsk.

Katharina Wuropulos

Katharina Wuropulos er postdoktor i ERC-forskningsprosjektet PREPARE - Distributed and prepared. Katharina er sosiolog, og før hun begynte i Prepare jobbet hun med bedre forståelser av solidaritet og sikkerhet i Europa fra et postkolonialt perspektiv. Dette inkluderte etnografisk feltarbeid på fluktmigrasjon i Europas humanitære grenseland. For sin doktorgrad forsket hun på hverdagslivet med vold og mediediskriminering i Sverige og dets materiell-sosiale løsningisme.