Forskningsgruppen for retorikk, demokrati og offentlig kultur

Nyhetsarkiv for Forskningsgruppen for retorikk, demokrati og offentlig kultur

Det norske demokratiet vart lagt på Eidsvoll i 1814 sa du? Vel, ikkje berre var ein liten brøkdel av folket representerte der, men dei jordeigande bøndene i Riksforsamlinga opna knapt munnen.
Professor Jens E. Kjeldsen om talen som strategisk verktøy
Ny artikkel om politisk debatt
Jens E. Kjeldsen skriver i Aftenposten om hvilke kriterier vi bør vurdere politisk debatt etter
Anundsen, politisk reklame og propaganda
I disse dager spisser landets politikere budskapet og pynter på personligheten, men vi vil heller ha politikere som er ekte enn som snakker sant.
Ny podkast intervjuer gjesteforelesere ved instituttet
Retorikkgruppen kommenterer kontroversiell politisk reklame fra Askøy Fremskrittsparti
Professor Jens E. Kjeldsen hjelper Dagens Næringsliv å forstå hva norske kommunikasjonseksperter egentlig sier.
Hvordan holde en god tale? Disse tabbene bør du unngå
Les om grasrotkampanjen som preger Dansk offentlighet
Professor Jens Kjeldsen om god retorikk for ledere
Stipendiat Iversen kommenterer Nina Jensen og WWF sine språklige fremstøt i klimadebatten.
Stipendiat i medievitenskap og medlem i retorikkgruppen Erik Knudsen kommenterer Trude Drevlands pressekonferanse.
Det siste nummeret av tidsskriftet Argumentation er redigert av professor Jens E. Kjeldsen ved Institutt for informasjon- og medievitenskap.
Professor Jens E. Kjeldsen om det kontroversielle Skavlan-intervjuet
Stipendiat Trygve Svensson er fast gjest i P1 Kveldsåpent sin formidlingsskole