Hjem

Translasjonell Cellesignalisering og Metabolisme

Hovedinnhold

Flluorescerende celler

Gruppen fokuserer på grunnleggende prinsipper for cellebiologi som er viktige for menneskers sykdommer. Vi forsker på cellesignalisering, protein modifikasjoner og funksjon av celleorganeller. Vi studerer hvordan disse påvirker cellens metabolisme og overlevelse. Vi undersøker også hvordan disse prosessene påvirker sykdommer og hvordan vår kunnskap kan brukes i klinikken.

Gruppen drives av seks hovedforskere. Vennligst besøk laboratoriets sider for å lære mer om deres forskning.

Meltzerprisen
Fra venstre: Iain George Johnston, Henriette Aksnes, rektor Margareth Hagen og Lars Thore Fadnes.

Vinnere av årets Meltzerpriser

Forsker Henriette Aksnes og professor Iain George Johnston er tildelt årets Meltzerpris for yngre forskere. Prisen for fremragende forskningsformidling går til professor Lars Thore Fadnes.

Nyhet | Forskning
Marc Niere og Mathias Ziegler

Oppdaget et viktig protein for cellenes energiomsetting

Forskere ved Institutt for biomedisin ved Universitetet i Bergen har gjort et stort bidrag til oppdagelsen av et protein som spiller en grunnleggende rolle i energistoffskiftet i menneskeceller.

en «lockdown» erfaring
Pictures of Monica Hellesvik, Hanne Øye, Henriette Aksnes

Å forske fra hjemmekontor

Torsdag 12. mars ble Universitetet i Bergen på kort varsel stengt ned og ansatte og studenter forlot sine studie- og arbeidsplasser, bekymret over den nylig erklærte pandemisituasjonen og hvordan de neste ukene og månedene kom til å bli.

Utenlandsopphold
Toronto skyline

Mangfold vår styrke

Har du lyst til å utvide din vitenskapelige horisont? Funderer du på å ta et forskningsopphold i utlandet? Postdoktor Sylvia Varland kom nylig tilbake fra et 2-årig forskningsopphold ved Universitetet i Toronto. Les mer om hennes vitenskapelige eventyr og kulturelle opplevelser.