Hjem

Translasjonell Cellesignalisering og Metabolisme

Flluorescerende celler

Gruppen fokuserer på grunnleggende prinsipper for cellebiologi som er viktige for menneskers sykdommer. Vi forsker på cellesignalisering, protein modifikasjoner og funksjon av celleorganeller. Vi studerer hvordan disse påvirker cellens metabolisme og overlevelse. Vi undersøker også hvordan disse prosessene påvirker sykdommer og hvordan vår kunnskap kan brukes i klinikken.

Gruppen drives av seks hovedforskere. Vennligst besøk laboratoriets sider for å lære mer om deres forskning.

Fakultetets dag 2020
Marte Bjørk, Henriette Aksnes og Nils Erik Gilhus

Fakultetets dag 2020 – prisvinnere

Vinnerne av årets priser er klare, men selve feiringen av prisvinnerne må vente til 21. oktober.

Internasjonalt forskningssamarbeid
Crystal structure of an enzyme. Background animal and plant shapes

Hvorfor evolusjonen fant opp et enzym som spiser opp vitamin B3

Matematisk modellering og systembiologi forklarer den evolusjonære overgangen fra en fire-trinns til en to-trinns vei for syntese av NAD fra vitamin B3.

Utenlandsopphold
Toronto skyline

Mangfold vår styrke

Har du lyst til å utvide din vitenskapelige horisont? Funderer du på å ta et forskningsopphold i utlandet? Postdoktor Sylvia Varland kom nylig tilbake fra et 2-årig forskningsopphold ved Universitetet i Toronto. Les mer om hennes vitenskapelige eventyr og kulturelle opplevelser.

Cellebiologi
Struktur av NatE komplekset uten HYPK (a) eller med HYPK (b

Struktur av et enzymkompleks som er oppregulert i kreftceller

I humane celler er N-terminal acetylering blant de vanligste proteinmodifiseringene. Nå har forskere ved Universitetet i Pennsylvania og Universitetet i Bergen avslørt de strukturelle og biokjemiske egenskapene til den viktigste molekylære maskinen som er involvert i denne prosessen. Dette enzymet...

Pris
To forskningsartikkler stemplet med Best paper 2018

Årets publikasjon 2018

To PNAS-artikkler fra Arnesen laboratoriet er kåret til årets beste publikasjon ved Det medisinske fakultet. Prisen blir delt ut ved fakultetets dag den 13. juni 2019.