Hjem
Ansattsider
Valg 2024 - universitetsstyret

Kandidat Sergej Tchirkov

Hovedinnhold

Kjære kollegaer,

Me lever i utfordrande tider, og vårt universitet, saman med heile høgare utdanningssektor, er ikkje unntatt. Midlertidige tilsette blir særleg sårbare på grunn av desse omstenda.

På den eine sida er midlertidige tilsette særleg utsatt for den noverande turbulensen, gitt usikkerheita kring våre framtidige karrierar. På den andre sida er etablering av ein trygg og berekraftig miljø avgjerande for utvikling, både innanfor akademia og utover. Medan eg ikkje kan (og ikkje vil) love å skape eit slikt miljø, forpliktar eg meg til å lytte til individuelle bekymringar, identifisere felles problem, evaluere dei i samsvar med gjeldande lover og reglar, og presentere ein oppsummering av desse problema for universitetsleiinga, samt gjere mitt beste for å sikre at eit berekraftig og trygt miljø oppstår som eit resultat av vår felles innsats.

Det er like viktig for meg å sikre integreringa av midlertidige tilsette i universitetssamfunnet – dette inkluderer å ta ansvar for våre framtidige kollegaer. Difor talar eg for langsiktige initiativ som siktar på å bidra til berekraftig utvikling av universitetet som eit fritt og sikkert rom for kunnskapsproduksjon. Dialog spelar ei avgjerande rolle i dette arbeidet – ikkje berre må alle røyster bli høyrt, men dei må også lyttast til, anerkjennast og integrerast i å forme notida og framtida til vårt universitet.

Eit essensielt aspekt ved min tilnærming til rolla som universitetsstyremedlem inneber å sikre tverrfagleg kommunikasjon:

  1. Eg meiner det er avgjerande å engasjere seg med individuelle tilsette og representantar frå styrer og organisasjonar på tvers av UiB.
  2. Det er avgjerande ikkje berre å lytte, men også å oppsummere informasjon og bringe saker til opne diskusjonar i styret.
  3. For å forbetre arbeidsmiljøet for midlertidige tilsette, er det avgjerande å forbetre samarbeidet og den uformelle utvekslinga mellom fakultet. Som del av UiB sitt yngste fakultet – KMD Fakultet for kunst, musikk og design – har eg konsekvent søkt å fremje samarbeid med kollegaer frå andre fakultet, noko som har bidrege betydeleg til mitt arbeid og personlege utvikling. Difor vil eg streve etter å styrke samarbeid med representantar frå fakultet, institutt, karriere- og frivillige organisasjonar relevante for midlertidige tilsette.
  4. Medan eg erkjenner at universitetet ikkje er isolert, men er samanvevd med samfunnet, meiner eg at kommunikasjon og deling utanfor akademia er like viktig.

Med erfaring frå verv som institutt- og fakultetsstyremedlem, og medlem i Det sentrale valstyret, har eg utvikla ferdigheiter innan ulike kommunikasjonsformer, fremma ein kultur for diskusjon, og tileigna meg kompetanse innan praktiske saker som budsjettering, etablering av plattformer for utveksling, psykologisk støtte for midlertidige tilsette og karriereveiledning. Eg er trygg på at desse ferdigheitene vil bidra til meir effektivt arbeid i universitetsstyret.

Eg takkar for dykkar vurdering og står opne for dykkar idear, forslag og tilbakemeldingar: sergej.tchirkov@uib.no

Om meg:
Eg jobbar som Stipendiat i kunstnarisk utviklingsarbeid ved Griegakademiet, KMD. Min forsking fokuserer på å gjennomgå tradisjonelle oppfatningar i den vestlege kunstkanonen, samt på samskaping, deling og formidling av musikkpraksisar for eit breitt publikum. I tillegg til min forsking og utøvande aktivitetar, har eg vore ein del av ulike organisasjonar for samtidsmusikk i Bergen. I løpet av dei siste to åra har eg hatt æra av å representere Gruppe B i instituttstyret, fakultetsstyret og Det sentrale valstyret ved UiB.

https://www.uib.no/personer/Sergei.Chirkov